Allmänning

Hur tar man hand om sitt krulliga har?

Hur tar man hand om sitt krulliga hår?

Även när du sover är det viktigt att ta hand om lockarna då lockiga och krulliga hår gärna är frissiga. För att undvika det rekommenderar jag en sovmössa i satin.

Hur får man Curls?

Följ de här stegen för att få bästa chansen att få lockar som kommer att förbli på plats hela dagen.

  1. Tvätta ditt hår.
  2. Applicera ditt värmeskydd.
  3. Använd havssalt spray för att få vågiga eller lockiga stilar med rörelse.
  4. Torka håret.
  5. Få ditt hår lockigt.
  6. Skapa individuella lockar.

Kan man få lockigt hår?

Lockigt hår utan locktång med flätor Tvätta eller blöt håret. Efter att du torkat det lätt, delar du upp det i två och fäster varje del med en tofs. För att få fler och tätare lockar, delar du upp håret på samma sätt i fler delar. Fläta de två delarna och fäst varje fläta med tofsar igen.

Vad för typ av har har jag?

Här är tre typer av vågigt hår man kan ha:

  • Typ 2A är fint och silkeslent hår som torkar med lite volym eller aningens vågigt.
  • Typ 2B är lite krusigare hår med lite struktur och strandkänsla.
  • Typ 2C är tjockt och har lite större lockar utspridda här och där.

Vilken typ av har har jag?

Typ 1: Rakt hår Typ 1A är rakt även när det är fuktigt och kan vara svårt att locka. Det är fint och silkigt i sin textur. Typ 1B har naturlig volym och kan vara lite mer lockigt mot topparna, men består inte av några naturliga hela lockar. Typ 1C kan innehålla lite vågor men är mest rakt.

Hur får man långt krulligt hår?

Blanda ditt leave-in-balsam med lite gelé för att få en fuktgivande kräm som formar dina lockar. Krama in blandningen i fuktigt hår och stajla som vanligt. Gör en blandning med lika delar vatten och leave-in-balsam i en sprejflaska. Spreja på blandningen på dina toppar och krama till lockarna.

Hur får man bort lockigt hår?

Lockigt hår tenderar att ofta bli väldigt torrt, särskilt i topparna. Att spreja topparna med varmt vatten och sedan massera in kokosolja eller olivolja är det bästa sättet för att återfukta dem. Du kan även tappa upp varmt vatten i handfatet, hälla ner en tesked olivolja och sedan doppa håret där i.

Hur få fram naturliga lockar?

Hur får man fram sina egna lockar?

Idealet är att tvätta håret med balsam 1 gång i veckan. För att framhäva naturligt vackra lockar är fokuset på FUKT. Då vi tvättar håret med schampo så avlägsnar vi samtidigt fukt från håret och därför prefererar metoden endast hårtvätt med balsam och med möjligast närande ingredienser.

Hur man får det perfekta håret?

Torka håret med varmluft tills det är ungefär 80 % torrt, sedan byter du till kalluft, som hjälper mot överhettning av hårstråna samt ser till att all fukt inte försvinner och håret blir för torrt istället. Då förblir håret glansigt och friskt, dessutom blir det inte lika känsligt för fuktig luft.

Hur får jag tillbaka mitt krulliga hår?

Hur håller jag mitt hår lockigt?

Tio bra tips för dig med lockigt hår

  1. Fuktgivande hårkur – Använd hårkurer regelbundet. Hårlockarna håller sig bäst om de får rikligt med fukt.
  2. Scrunch!
  3. Balsam Spray – Spraya en mix av balsam och vatten i håret för att borsta ur lockarna.
  4. Sov med håret i en knut – Sätt upp håret i en lös knut när du skall sova.

Den ska du använda! Torka håret med varmluft tills det är ungefär 80 % torrt, sedan byter du till kalluft, som hjälper mot överhettning av hårstråna samt ser till att all fukt inte försvinner och håret blir för torrt istället. Då förblir håret glansigt och friskt, dessutom blir det inte lika känsligt för fuktig luft.

Share this post