Blogga

Vad vill FARC?

Vad vill FARC?

FARC finansierar huvudsakligen sina aktiviteter genom narkotikahandel, kidnappning och gisslantagning, utpressning av storbönder och företag men även bankrån. Sammanlagt uppgår inkomsterna till cirka 300 miljoner dollar om året varav uppemot en tredjedel kommer från narkotikahandel.

Hur är läget i Colombia idag?

Colombia – avrådan Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till regionen Catatumbo i departementet Norte de Santander vid gränsen mot Venezuela. Vidare avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till provinsen Tumaco i departementet Nariño.

Vilka mänskliga rättigheter bryter Colombia mot?

Under de senaste månadernas har våldet trappats upp i landet, med systematiska kränkningar av de mänskliga rättigheterna, utpressning, kidnappningar, mord, narkotikahandel och påtryckningar på och tvångsförflyttningar av civilbefolkningen.

Vilka konflikter finns det i Colombia?

Colombiakonflikten eller colombianska inbördeskriget, är en väpnad konflikt som pågår mellan Colombias regering och vänstergerillor som FARC och ELN, samt högerpolitiskt inriktade paramilitärer som Águilas Negras.

Hur styrs landet Colombia?

Republik
EnhetsstatPresidentialismKonstitutionell republik
Colombia/Statsskick

Är det demokrati i Colombia?

Colombia har ibland framstått som ett demokratiskt exempel i generalernas Latinamerika. Makten har i allmänhet växlat genom val och inte kupper och författningen garanterar grundläggande fri- och rättigheter. Men landet har en våldsam historia och präglas av omfattande brott mot de mänskliga rättigheterna.

Vad har FN gjort i Colombia?

FN:s livsmedelsprogram, WFP, har också engagerat sig i Colombias flyktingsituation och hjälper stora delar av befolkningen som på grund av konflikten inte har tillräckligt med mat och vatten. UNICEF, som arbetar för barns rättigheter, har arbetat med frigivning och återanpassning av barnsoldater i Colombia.

Share this post