Populära

Hur kan jamstalldhet minska fattigdomen i varlden?

Hur kan jämställdhet minska fattigdomen i världen?

Att stötta kvinnor i att få tillgång till jobb och förbättra deras försörjningsmöjligheter är av största vikt för att kvinnors rättigheter ska tillgodoses, för att minska fattigdomen och uppnå globala utvecklingsmål. Det är dags att bygga ett ekonomiskt system som fungerar för kvinnor!

Hur påverkar slöjan samhället?

Det finns en historisk kontinuitet att se slöjan som något främmande och förtryckande. Den attityden finns även i Sverige och påverkar hur beslöjade kvinnor blir bemötta. Det är vanligt att människor ropar glåpord, men även att kvinnor blir utsatta för fysiskt våld. Ofta sker det i kollektivtrafiken.

Vad innebär det att bära slöja?

Ordet slöja för tanken till ett tunt, florliknande tyg. Ett lätt genomskinligt tygplagg som kan svepas kring håret eller axlarna. Slöja, veil, har blivit ett samlingsnamn för det plagg som kvinnor av religiösa, politiska eller andra skäl använder för att täcka håret – och ibland hela kroppen.

Hur ser islam på identitet?

Majoriteten av världens muslimer tillhör sunni och så är även fallet för muslimerna i Sverige. Utöver detta väljer varje muslim att tolka Koranen och religionen på sitt egna sätt. Således är Islam en mångfacetterad religion och kan aldrig hänvisas till som något statiskt.

Hur påverkar islam ens identitet?

Vissa kristna och muslimer tror till exempel att det som står i deras heliga texter är sant bokstavligen, medan andra tolkar texterna mer symboliskt. Eftersom tolkningarna påverkar deras syn på livet påverkar det också deras identitet.

Måste män bära slöja inom islam?

Jag har även genom arbetet tagit lärdom av att det finns olika orsaker till varför den muslimska kvinnan bär slöja bland annat kan det bero på att det står i Koranen, men även att man genom att dölja sin hud samt håret undviker att locka fram en sexuell lust hos männen.

Share this post