Blogga

Vad ar Oxgalla?

Vad är Oxgalla?

Den andra viktiga ingrediensen i Galltvål är oxgalla (vilket också namnet till tvålen refererar till) som är effektivt på smuts och fläckar av olja, sot och fett. Detta då gallan är ett av naturens eget sätt att bryta ner och lösa upp fett.

Vad är Galltvål gjord av?

Tvålen är gjord på naturliga fetter samt oxgalla som är en effektiv fläckborttagare. Klorofyll ger galltvålen den gröna färgen och hjälper till att ta bort fläckar från gräs, frukt, bär, grönsaker mm.

Hur framställer man Galltvål?

Galltvål består i huvudsak av två olika delar. Basen är förtvålad kokos- och palmolja med tillsatt oxgalla. Dess gröna färg kommer från klorofyll vilket också hjälper till att ta bort exempelvis gräsfläckar. Det som däremot ger galltvålen dess namn är just att den innehåller oxgalla.

Hur tillverkar man Galltvål?

Tvålbasen består av vegetabilisk kokosolja och palmolja som är ekologiskt odlade i ett Fair Trade Projekt i Brasilien och Dominikanska Republiken. Flytande Galltvål innehåller ej palmolja. Inga genmanipulerade råvaror ingår i GALLTVÅL. GALLTVÅL är ej testad på djur, varken direkt eller indirekt.

Hur får man Oxgalla?

Även om galltvål kan vara en riktig räddare i nöden för dina kläder är det inte en tvål för dig som är vegan, av uppenbara skäl. Oxgallan tas från restavfall från slakterier och inga djur slaktas med avsikt att enbart ta galla. Det är tack vare gallan som galltvål är så effektivt mot just fett och oljefläckar.

Vad kommer Galltvål ifrån?

Endast naturliga ämnen ingår i GALLTVÅL. Den är helt biologiskt nedbrytbar och inga konserveringsmedel eller parfymer är tillsatta. Tvålbasen består av vegetabilisk kokosolja och palmolja som är ekologiskt odlade i ett Fair Trade Projekt i Brasilien och Dominikanska Republiken.

Vad är Galltvål gjort av?

Varför Galltvål?

Galltvål är ett miljövänligt alternativ vid all slags fläckborttagning och rengöring. Finns både i fast och flytande form samt som tvättmedel för att ta bort dålig lukt ur kläderna. Endast naturliga ämnen ingår i Galltvål. Den är helt biologiskt nedbrytbar och inga konserveringsmedel eller parfymer är tillsatta.

Kan man diska med Galltvål?

Det andra alternativet är att göra ditt eget diskmedel av galltvål, som är mycket effektivt på fett. Jag har gjort mitt eget recept här. Då jag använder hemlagat diskmedel brukar jag använda det outblandat (i en pumpflaska) då jag diskar, eftersom det inte innehåller samma starka tensider som det köpta diskmedlet.

Kan man ha Galltvål i tvättmaskinen?

Flytande galltvål till fläckborttagning eller som tvättförstärkare i tvättmaskin. Använd endast på vit och färgäkta tvätt och prova först på ett undangömt ställe på tyget eller plagget. Tvålen är gjord av ekologisk vegetabilisk olja och tar effektivt bort fläckar av frukt, blod, gräs, bläck, fett etc.

Hur produceras Galltvål?

Galltvål består av en blandning av vegetabilisk kokosolja, ekologiskt odlad palmolja, klorofyll och oxgalla av restprodukter från slakterier. Det låter kanske lite obehagligt, men oxgalla är naturens egna mirakelmedel mot olja och feta fläckar och är mycket effektivt!

Var kommer Galltvål ifrån?

Share this post