Frågor

Ar nederlandska likt svenska?

Är nederländska likt svenska?

Nederländskan och svenskan är nära släkt med varandra. Båda är germanska språk och det finns stora likheter i grammatik och ordförråd. Man kan till exempel jämföra det svenska Vi läser en bok, med det nederländska Wij lezen een boek. Både svenska och nederländska är också starka, gynnade och välmående språk.

Är det svårt att lära sig holländska?

Nederländska är kanske ett lite otippat val på den här listan, men det är även det ett germanskt språk och således hyfsat lätt för oss.

I vilken region talas flamländska?

Belgien har två stora folkgrupper, flamländare och valloner, och splittringen mellan dem har präglat hela landets moderna historia. Flamländarna bor i Flandern i norr och talar nederländska, fast språket här kallas flamländska. I Vallonien, som utgör landets södra hälft, talar man franska.

Är det svårt att lära sig polska?

Det polska språket är extremt svårt att lära sig om du inte känner några andra slaviska kusinspråk innan du försöker lära dig. Men människor här är stolta över sitt språk och dess svårigheter; så försök att ta en lektion och prata några när du kan och de kommer att älska dig för den.

https://www.youtube.com/watch?v=8uxtHmT9iNM

Är svenska ett döende språk?

I fråga om överlevnadsmöjligheter anser vissa språkforskare att svenskan hamnar på runt 60:e plats, framför allt på grund av att svenskan har en lång skriftspråkstradition bakom sig. Det är inte ödesbestämt att språk går under. Det går till och med att återuppliva döda språk, som exempelvis hebreiskan.

Vilka låneord Känner du till från ett annat nordiskt språk engelska eller tyska?

Ett jättebra exempel är ordet ”djur” (nederländska ”dier”, tyska ”Tier”) men engelska ”animal”. Vi använder den latinska betydelsen också, till exempel i ordet ”animalisk”. Gammalengelskan kände dock till det germanska ordet ”deer”. Det finns fortfarande kvar i till exempel ”reindeer”.

Vilka länder pratar nederländska?

Nederländska

  • Aruba.
  • Belgien.
  • Nederländerna.
  • Curaçao.
  • Sint Maarten.
  • Surinam.
  • Benelux.
  • Europeiska unionen.

Vilka språk har svenskan lånat ord från Varför?

De flesta lånorden i svenskan kommer från latin, tyska, franska och engelska men vi har även lånat in ord och uttryck från en mängd andra språk.

Share this post