Rekommendationer

Vad tranar man med ab roller?

Vad tränar man med ab roller?

Träna ben: basövningar Bröst, biceps och lite mage men glöm inte benen!

Hur använder man Magtränare?

Gör såhär: Ställ dig på knäna och håll i magtränarens handtag med båda händerna. Placera hjulet i marken framför dina knän. Rulla därefter hjulet sakta och kontrollerat framåt så din kropp sträcks ut. Försök spänna både mage och rygg genom hela rörelsen och undvik att svanka.

Hur bra är Maghjulet?

Ett maghjul ger effektiv träning av dina raka och sneda magmuskler. Även din rygg och dina armar får effektiv träning. En stor fördel är att redskapet är väldigt enkelt att använda. Så länge du är noga med att spänna bålen och att behålla ryggen rak, kommer ditt maghjul att ge resultat.

Är Maghjul bra?

Ett maghjul, även känt som AB wheel eller AB roller, är ett träningsredskap som bland annat stärker din bål. I första hand är det magmusklerna som tränas, både den raka och de sneda magmusklerna. Dessutom tränas rygg- och bröstmuskler samt överarmssträckaren.

Hur många situps per dag för magrutor?

Tillvägagångssätten skiljer sig lite från när du vill bygga större biceps eller axlar. Att göra 100 situps per dag räcker inte, det krävs ett mer utstuderat träningsprogram för att uppnå idealet att ha en tvättbräda. Rätt kost, bra sömn och korrekt övningar för att träna magen – där i ligger ”hemligheten”.

Hur använder man Ab roller?

Håll bålen maximalt spänd och gå så djupt du känner att du orkar och klarar av. Hellre ett mindre djupt men bra utförande än tvärtom! Var inte orolig det är väldigt tungt och svårt för de flesta i början. Det viktigaste att tänka på när man använder en ab roller är att inte svanka, som vi nämnde ovan.

Är det bra att träna magen varje dag?

– Det som stämmer är att du ska träna magen och bålen sist på varje pass eftersom den påverkar hela kroppen om den är slutkörd. Jag tycker däremot att du ska tänka på magen på samma sätt som andra muskler. Tränar du fyra gånger i veckan kan du köra ordentligt två gånger, det räcker.

Share this post