Ny

Hur vill klematis vaxa?

Hur vill klematis växa?

Klematis trivs i djup, näringsrik och jämnt fuktig jord med bra dränering. Blanda gärna kogödselkompost och benmjöl i jorden innan du planterar ut den. Ett tips är att fylla med grov sand närmast runt stänglarna för att ge extra bra dränering runt rothalsen på plantan. Detta kan skydda plantan mot svampangrepp.

Hur snabbt växer klematis Summer Snow?

Den får 3-4 meters årsskott där den trivs. Ofta när jag ser folk som kommer med sin lilla planta Summer Snow, då är jag framme och varnar dem: -tänk efter lite, tänk lite… Jag är evigt tacksam att den trivs hos oss.

Hur plantera Summer Snow?

Lämplig jord vid planteringen är Rosjord. Plantavstånd en meter. Gräv en 60 x 60 cm planteringsgrop för vitalba-klematisen. Klängväxten planteras så djupt att rotklumpen kommer 10 cm under jorden.

Vad passar att plantera med klematis?

Samplantera klematis och rosor Plantera gärna perenner framför med tätt bladverk, t ex hosta, som kan skugga klematisen känsliga undre delar. Välj en skyddad plast för att undvika blåst. I söder kan båda planteras året om, utom när det är tjäle i marken. Längre norrut, i zonerna 4-8 är det bättre att vänta till våren.

När plantera klematis Summer Snow?

Öppettider Butik

Mars, Oktober – December
Tisdag – Fredag 11-18
April – September
Måndag – Fredag 11-18
Lördag – Söndag 11-15

När ska man plantera klematis Summer Snow?

’Summer snow’ är både starkväxande och tålig för starka vindar och salta stänk. Det går bra att plantera klematisen nu på hösten. Ett tips är att trampa till ordentligt kring denna så att rötterna får bra fäste i jorden.

När plantera Summer Snow?

När kan man sätta ut klematis?

Våren är den bästa tiden för plantering men plantor i kruka kan planteras under hela sommaren och hösten.

Hur stor blir en klematis?

Sen storblommig klematis blir 2–4 meter hög. Den klarar sig i regel i zonerna I–II, men på gynnsamma växtplatser och med bra vinterskydd har många namnsorter bättre härdighet ända upp till zon V, som t ex Jackmanklematisen. Planteringsgropen för sen storblommig klematis ska vara minst 60 cm djup och bred.

Hur hög blir en klematis?

Klematis som blommar på årsskotten (knoppar som bildas under innevarande sommar). Skär på våren ner till 20-50 cm höjd. Blommar på årsskotten. På våren skärs plantan ner till 20-50 cm höjd över marken.

Var trivs klematis bäst?

De trivs bäst i väldränerad, mullblandad, näringsrik och fukthållande (men inte blöt) jord. Man brukar säga a klematis vill ha ”huvudet i solen och föerna i skugga”. En vanlig rekommendation är a plantera låga perenner runt plantan för a skugga den nedre delen av stammen.

Share this post