Blogga

Ar Kashmir varmare an Merino?

Är Kashmir varmare än Merino?

Produkter tillverkade av kashmir kan vara upp till 8 gånger varmare än produkter tillverkade av fårtyp av ull. Dessutom är dess fiber supermjuk att beröra och därför otroligt bekväm. Så även om merinoull är mycket mer hållbar och elastisk, kan den bara inte jämföras med kashmirens mjukhet och lätta vikt.

Vad är varmast fleece eller ull?

Ull värmer mer än fleece då det är ett naturmaterial som andas. Det viktigaste att tänka på när det kommer till att hålla barnet varmt är att även hålla hen torr. Fördelen med ull är att det andas, så barnets svett inte kyler ner. Ull har även en fantastisk egenskap av att värma även om det blir blött.

Vad är Ullfrotte?

Ullfrotté original är ett material som utvecklades av oss i början av 1970-talet i Östersund, Jämtland. Det är slitstarkt och består av fin merinoull, polyamid/polyester och framförallt – luft!

Är merinoull Stickigt?

Då ull upplevs som stickigt beror det på att det finns grova fibrer i ullen som inte viker undan för huden utan sticker rakt på. Ju finfibrigare ull desto mjukare upplever vi den. Grova fibrer på över 28 mikron kan kännas stickiga.

Vilken ull värmer bäst?

Alpacka/merinoull – mjuk värme Fungerar bäst höst, vinter och vår.

Är Kashmir varmt?

Getterna utvecklar en otroligt varm ull eftersom de har väldigt lite underhudsfett trots att deras naturliga hemvist är i ett bistert klimat. Kashmirullen är därför cirka fyra gånger varmare än annan ull.

Vad är merinoull bra för?

Merinoull har tunnare och slätare fibrer än till exempel vanlig nordisk ull. Detta gör att merinoullen känns mjuk och skön och kan användas direkt mot huden. Den nordiska ullen har en grövre och mer ”taggig” yta (tänk på traditionella stickade tröjor) och är därför olämplig till underkläder, men perfekt för lager två!

Vad kommer merinoull ifrån?

Rasen kommer ursprungligen från Spanien men har sedan 1700-talet spridits sig över världen. Idag är det framför allt Australien och New Zeeland som står för den primära uppfödningen och därför är det ofta därifrån merinoullen i våra kläder kommer.

Vad är skillnad mellan merinoull och ull?

Hur bra värmer merinoull?

– Merinoull är extremt lent för att vara ull. Det värmer även om det blir blött, och andas extremt bra. Det har också egenskaperna att om det är kallt ute så värmer det dig, och om det är varmt ute så blir du avsvalkad.

Share this post