Frågor

Vilket land kommer Nike ifran?

Vilket land kommer Nike ifrån?

Nike, Inc. (uttalas naj-ki eller najk), tidigare Blue Ribbon Sports, är ett amerikanskt företag inom sportindustri med huvudkontor nära Beaverton i delstaten Oregon i USA. Nike är idag marknadsledare inom sportutrustningsindustrin och har en dominerande ställning på flera marknader, inte minst på hemmamarknaden i USA.

Har Nike barnarbete?

För tio år sedan avslöjades att skojätten Nike använde sig av barnarbetare och att arbetsförhållandena i många av företagets 1 000 utländska fabriker var allt annat än bra. Sedan dess har företaget vidtagit en rad åtgärder för att förbättra villkoren och rentvå sitt eget rykte.

Hur kom Nike till?

Geoff Hollister var en av de tre som startade det som skulle bli Nike, i den idrottsmiljö med medel- och långdistanslöpning på världselitnivå som då på 1970-talet fanns i Eugene i Oregon på västkusten i USA. De andra var tränaren och skokonstruktören Bill Bowerman och tidigare 800-meterslöparen Buck Knight.

Är Nike miljövänligt?

Sedan 2008 innehåller Nike Air-sulor minst 50 % återvunnet fabriksavfall. Sedan 2020 drivs Nikes alla Air Manufacturing Innovation-anläggningar i Nordamerika med 100 % förnybar vindenergi. Vi återanvänder över 90 % av avfallet från material som används till våra Air-sulor för att göra nya, innovativa dämpningssystem.

Vart tillverkar Nike sina kläder?

Omkring 620 000 människor arbetar med tillverkning av Nikeprodukter världen över. Majoriteten är kvinnor under 25 år. Över 75 procent av dessa arbetar i Asien, mestadels i Kina, Thailand, Vietnam, Korea och Malaysia. Enligt Nike står man fortfarande inför flera utmaningar.

Vilka grundade Nike?

Phil Knight
Bill Bowerman
Nike/Grundare

Vilka företag äger Nike?

Nike äger också Hurley International och Converse, driver Niketown-butiker, och sponsrar många kända idrottsmän och idrottslag för att varumärket ska bli känt.

Vad heter jaktens gudinna?

Diana är i romersk mytologi de vilda djurens och jaktens gudinna. Hon kom att helt jämställas med grekernas gudinna Artemis. Hon avbildas i romersk konst som jägare med båge och en jakthund eller hjort som följeslagare.

Från Wikipedia

Nike, Inc.
Huvudkontoret för Nike, Inc.
Typ Publikt aktiebolag NYSE: NKE
Huvudkontor Washington County, Oregon, USA
Historia

Vad var gudinnan Nike symbol för?

Nike (grekiska: Νίκη, ’Seger’, uttalas nǐːkɛː) är i grekisk mytologi segergudinnan (i romersk mytologi kallad Victoria), är en efter hand uppkommen allegorisk personifikation av segern, ej endast den blodiga segern i kriget, utan även den fredliga segern i de hos grekerna så ymnigt förekommande festliga tävlingsspelen …

Vad är Nike döpt efter?

Var tillverkar Nike sina skor?

Share this post