Blogga

Var kommer kepsen ifran?

Var kommer kepsen ifrån?

Ursprungslandet anses vara Storbritannien, där den lanserades under 1880-talet. En vanlig typ av keps är basebollkepsen. En annan är den så kallade ”gubbkepsen”. Under bandyns storhetstid var kepsen den självklara huvudbonaden för sportens utövare.

Vart kan man köpa kepsar?

Hatstore startades 2011 och är en av Nordens främsta återförsäljare av kepsar och mössor på nätet. Med vår nischade affärsidé har vi tagits emot mycket väl under denna relativt korta tid.

Vad ska man köpa för keps?

Välj en keps som kompletterar din outfit. Om resten av kläderna lutar åt det mer minimalistiska hållet kan en utstickande eller färgglad keps färdigställa outfiten. En lite enklare keps kan istället passa när du vill dra uppmärksamheten till en annan del av outfiten.

Vad heter keps utan spänne?

Dessa sju modeller är: Snapback-Kepsen, Dad-Hat Kepsen, Flexfit-Kepsen, Fitted-Kepsen, Reglerbara-Kepsen, Flat-Cap Kepsen, Trucker-Kepsen och Strapback-Kepsen.

Vad betyder ny på kepsar?

Som under många år varit lite av en symbol för alla kepsar. New York Yankees-kepsar är tidlösa och deras utseende är modernt än i dag. Den klassiska logotypen är idag känd över hela världen och representerar så mycket mer än New York Yankees som baseball-lag. En NY Yankees-keps är idag en ikon inom modet.

Vad är snapback kepsar?

Snapback-kepsen har fått sitt namn på grund av sättet som kepsen låses på. Bak på varje äkta snapback finns det en plastrem med de klassiska trycknapparna som du använder för att justera storleken med. Du behöver därför överhuvudtaget inte tänka på storleken när du köper en ny snapback keps.

Var kan man köpa Gucci keps?

Kepsar, mössor & hattar från Gucci – Herr – FARFETCH.

Är Kepsmagasinet bra?

Bra butik med fantastisk service Kundtjänst var mycket trevliga och letade fram några alternativ, fotade dessa, och lät oss sedan välja vilket mönster sonen ville ha. Oerhört hjälpsamma medarbetare på Kepsmagasinet gör att de får högsta betyg från oss. Dessutom fick sonen en riktigt snygg keps!

Vad heter Gubbkeps egentligen?

Ofta används gubbkeps för huvudbonaden ifråga. Även tweedkeps eller ullkeps är ord som ofta används inom svenskan. Kepsen har en lång historia. Även bland oss var det närmast obligatoriskt att använda sig av hatt eller keps ännu under första delen av 1900-talet.

Vilken storlek ska man ha på keps?

Huvudstorlekar mäts i centimeter och har du exempelvis 56 centimeter i omkrets så ska du ha en keps i samma mått eller storlek S/M om det är en snapback-keps. Har du däremot 60 centimeter i omkrets så skall du ha storlek M/L på din keps. Huvudstorlek på en vuxen ligger oftast mellan 55-60 centimeter.

Vad är en snapback?

Vad menas med snapback?

Vad är en snapback? Snapback-kepsen har fått sitt namn på grund av sättet som kepsen låses på. Bak på varje äkta snapback finns det en plastrem med de klassiska trycknapparna som du använder för att justera storleken med. Du behöver därför överhuvudtaget inte tänka på storleken när du köper en ny snapback keps.

När kom kepsen?

Under mitten av 1800-talet fick vi för första gången bekanta oss med vad som senare kom att kallas för keps. Vid denna tidpunkt var det en huvudbonad som basebollspelare använde sig av för att hålla solen borta – men också för att visa upp lagets logotype. Mycket har hänt sedan kepsens entré på basebollplanen.

Vad menas med Snapback?

Tweed Shooting Cap – För det brittiska lantlivet Denna kallas ofta för kungen av gubbkepsar. En rak modell som kommit att förknippas med det brittiska lantlivet.

Är Gubbkeps snyggt?

Om vi spolar fram till idag så kommer du se att gubbkepsen fortfarande är relevant. Kanske är det för att den alltid passar och ser snygg ut till både ledig och uppklädda stilar… kanske är det för att den ger en smickrande profil till ansiktet. Eller kanske är det bara att den är så bra att den aldrig går ur tiden.

Flat caps är den äldsta modellen av keps och den som skiljer sig mest från de andra modellerna.

Vart kan man köpa New Era kepsar?

På Hatstore finner du ett gigantiskt utbud av New Era-kepsar. När du ska köpa en ny New Era-keps har vi ett utbud som slår det mesta. Utöver kepsar från New Eras senaste kollektioner har vi även exklusiva special modeller från New Era som endast säljs på Hatstore.

Hur vet man om man passar i keps?

När du med runt ansikte ska välja keps är det bra att tänka på att den ska vara asymmetrisk. Eftersom ansiktet redan är symmetriskt passar det med något kantigt som bryter rundheten. Trucker- och snapback-kepsar passar fint och ger runda ansikten ny dimension.

Share this post