Blogga

Nar kom KitchenAid?

När kom KitchenAid?

VI FIRAR 100 ÅR AV MATLAGNING Det är också ett stort tack till er alla som har inspirerat varumärket sedan 1919. Vi är glada över att kunna se tillbaka på hur KitchenAid har förvandlat hemmets hjärta.

När kom Hushållsassistent?

History. Electrolux introducerade hushållsassistenten 1940 som då var en helt ny typ av köksmaskin. Den tidstypiska strömlinjeformade designen formgavs av industridesigner Alvar Lenning och kom att bli en storsäljare många år.

När kom den första matberedaren?

Redan 1929, i ett laboratorium på utvecklingsavdelningen, påbörjades arbetet för att få fram Bosch första kylskåp. Arbetet resulterade i att år 1933 lanserade Bosch sin första hushållsapparat i Tyskland.

Var tillverkas KitchenAid?

KitchenAid är ett amerikanskt varumärke för köksmaskiner tillverkade av Whirlpool, kända bland annat för sina hushållsassistenter med retrodesign. I Sverige säljs KitchenAid av ett flertal vitvaruhandlare och köksrelaterade butikskedjor.

Varför är KitchenAid så bra?

Experterna: Klarar alla uppgifter bra Enligt Good Housekeeping Institute är KitchenAid 5K45SS ett bra val om man vill ha en köksmaskin som fungerar bra till allt. Den här maskinen är nämligen enkel att använda och bra till det mesta – både vispning, knådning och blandning.

Vad är skillnaden på olika KitchenAid?

❯ KitchenAid Artisan 185 köksassistent KitchenAid Artisan KSM185 påminner mycket om KSM175. Maskinen är egentligen densamma, skillnaden ligger i färgen och de inkluderade tillbehören. KSM185 är samma kraftfulla arbetshäst med en motor på 300 watt och har en standardskål-storlek på 4,8 liter.

Vem uppfann Hushållsassistenten?

Mannen bakom den nya hushållsassistenten var civilingenjören Alvar Lenning och den blev snart en storsäljare. Assistenten som skapades var beige, strömlinjeformad och kunde göra nio olika moment så som att vispa, blanda, knåda, mosa, röra, mala, riva, stoppa korv och passera.

När blev Electrolux Ankarsrum?

År 2009 lanserades varumärket Ankarsrum. Det skedde genom att Ankarsrum Kitchen AB köpte samtliga rättigheter till köksmaskinen från Electrolux.

När kom mixern?

Mixern. Stephen Poplawski uppfann mixern år 1922, men det är inte han som är starkast förknippad med prylen. Den äran fick istället Fred Waring vars mixer kom ut till försäljning i USA år 1937.

Vad gör man med en köksmaskin?

En köksmaskin är bra till att baka matbröd, vetebullar, kakdegar m.m. och beroende på vilka tillbehör man har kan man göra väldigt mycket med sin köksmaskin. När man har en maskin som knådar degen blir brödet eller bullarna mycket luftigare och jäser bättre.

Vad kan man göra med en Kitchen Aid?

Framtidens köksmaskin- KitchenAid CookProcessor. Med denna fantastiska maskin kan du både koka, steka, ångkoka, göra deg, mixa, göra grytor, hacka, göra puréer, mosa, mala, hacka.

Share this post