Frågor

Nar sker omskarelse?

När sker omskärelse?

Omskärelse enligt judisk tradition skall helst ske på pojkens åttonde levnadsdag och är förenad med en religiös ceremoni. Även muslimska pojkar omskärs ofta under nyföddhetsperioden, men ingreppet kan också göras på betydligt äldre barn. Också bland muslimer är ingreppet förenat med en ceremoni.

Hur ser det ut när män blir omskuren?

Typ 3 innebär att blygdläpparna har skurits av och sytts ihop så att så att öppningen till bakomliggande slidöppning har blivit trång. En mindre öppning lämnas för att kiss och mensblod ska kunna komma ut. Ofta har även klitoristoppen skurits bort. Typ 3 kallas även infibulation eller faraonisk omskärelse.

Hur många könsstympas i Sverige?

Socialstyrelsen uppskattar att närmare 38 000 flickor och kvinnor i Sverige kan ha varit utsatta för någon typ av könsstympning, varav cirka 7 000 är flickor under 18 år. De största skattade grupperna är födda i Somalia, Eritrea, Etiopien, Egypten och Gambia.

Vad händer när män dör i judendomen?

Inom judendomen fokuserar man inte på vad som händer efter döden på samma vis som inom kristendomen och islam. Judendomen sätter istället fokus på det liv människan lever här och nu. Gud har skapat allt, inklusive den mänskliga själen, och det som är skapat av Gud ska återigen komma till Gud.

Vad gör män på sabbaten?

Shabbat är den viktigaste judiska helgen. Den firas varje vecka från solnedgång fredag kväll till solnedgång lördag kväll. Den som följer halacha avstår då från allt skapande arbete, ägnar sig åt familjen, studerar Torah och vilar.

När gör män omskärelse inom islam?

Muhammed var omskuren och lär ha sagt att varje muslimsk pojke ska omskäras på den sjunde levnadsdagen. Detta påbud följer många muslimer runt om i världen även om själva ingreppet som regel görs senare, dock inte senare än under puberteten.

Vad innebär manlig omskärelse och vad säger lagen om det?

Omskärelse av pojkar är ett oåterkalleligt ingrepp. RFSU anser att det är varje individs rätt att bestämma över sin egen kropp och vill därför inte att omskärelse utan medicinska skäl utförs på barn.

Share this post