Blogga

Vad ar bensoylperoxid bra for?

Vad är bensoylperoxid bra för?

Basiron AC är ett läkemedel för behandling av akne. Bensoylperoxid som ingår i Basiron AC har en bakteriedödande effekt på acnebakterien Cutibacterium acnes. Bensoylperoxid ger även avfjällning av huden och därmed avlägsnas det överskott av hornämne som täpper till talgsäckarna.

Vad är basiron bra för?

Basiron AC gel är avsedd för lokalbehandling av akne. Bensoylperoxid som ingår i Basiron AC gel förhindrar tillväxten av acnebakterien Cutibacterium acnes och främjar fjällningen. Bensoylperoxid som finns i Basiron AC kan också vara godkänd för att behandla andra sjukdomar som inte nämns i denna produktinformation.

Vad händer om man solar med Epiduo?

Epiduo har – som många andra läkemedel för akne – en solvarning i sin bipacksedel. Du kan vistas måttligt ute i solljus så länge du inte aktivt solar huden som behandlas med Epiduo. Använd gärna solskyddskräm på huden, minst SPF 30, i synnerhet där du har behandlat din akne.

Kan man ha smink över basiron?

Du sminkar över aknen Det är superjobbigt när aknen syns, särskilt i ansiktet, och det är frestande att sminka över. Det viktigaste att tänka på när du sminkar dig är att använda produkter som låter huden andas. Använd gärna mineralsmink, det täpper inte igen huden.

Kan man få mer finnar av Epiduo?

Om du använt för stor mängd av Epiduo Om du använder mer Epiduo på huden än vad du behöver, så kommer du inte att bli av med din akne snabbare men din hud kan bli irriterad och röd.

Hur behandla Tonårsakne?

Hur blir man av med tonårsacne? All tonårsacne går att behandla men den måste behandlas på olika sätt utifrån vilken hudtyp du har. Det är viktigt att vara snäll mot huden och använda sig av en rutin som kan användas under lång tid utan att påverka negativt.

Vad innehåller basiron?

1 gram Basiron AC 5 % innehåller 50 mg bensoylperoxid. 1 gram Basiron AC 10 % innehåller 100 mg bensoylperoxid. Övriga innehållsämnen är propylenglykol (E1520), glycerol, akrylatcopolymer, Carbomer 940, natriumedetat, Poloxamer 182, dokusatnatrium, vattenfri kolloidal kiseldioxid, natriumhydroxid och renat vatten.

När ska man söka vård för akne?

När och var ska jag söka vård? Kontakta en vårdcentral, skolhälsovården eller en ungdomsmottagning om du har mycket akne, stora ömmande knölar eller om du får ärr av aknen. Detsamma gäller om du tycker att det är jobbigt att din akne syns och att det får dig att må dåligt.

Vad göra åt hormonell acne?

Hudvårdsprodukter kan hjälpa till att dämpa inflammationen, minska talgproduktion, stärka hudbarriären och förebygga att pormaskar bildas med hjälp av mild exfoliering. Bra produkter i kombination med behandlingar på salong brukar vara det som är ger bäst resultat.

Är basiron farligt?

Bensoylperoxid kan orsaka svullnad och blåsbildning på huden och om något sådant symtom uppträder ska läkemedlet sättas ut. På grund av risk för allergi bör Basiron AC gel och Basiron AC Wash gel inte appliceras på skadad hud.

Hur bra är basiron?

Aknelösning med salicylsyra hjälper genom att förhindra att porerna täpps igen. Det kan vara ett bra första steg för att bli av med finnarna. Bensoylperoxid som finns i till exempel Basiron är också en bra metod. Medlet öppnar upp porerna och verkar bakteriedödande, vilket motverkar orsakerna till akne.

Share this post