Blogga

Hur mycket ar ett domannamn vart?

Hur mycket är ett domännamn värt?

Värdet av ett domännamn går att uttrycka på flera sätt. I första hand handlar det om registreringsavgiften för dig som registrerar namnet, men värdet kan också handla om vad domännamnet är värt i ett större perspektiv.

Varför köpa domännamn?

Köpa en domän För oss på Google är transparens, integritet och säkerhet en del av vårt mål. Kunder som använder Google Domains får en fullständig uppsättning av kostnadsfria tjänster, inklusive integritetsskydd, och aldrig några dolda avgifter.

Måste man ha ett domännamn?

För att det ska vara fråga om ett intrång krävs förutom att det ska röra sig om samma bransch, även att användningen av domännamnet sker på ett sådant sätt att det kan anses utgöra intrång. En domännamnsregistrering medför ingen känneteckensrättslig ensamrätt i sig.

Vad kostar en domän per år?

Vad kostar det att köpa en domän? Priserna varierar, men mellan tummen och pekfingret ligger det någonstans mellan 100–200 kronor per år, beroende på leverantör och toppdomän. Domänleverantörer brukar också ha kampanjer, där man kan registrera en domän för så lite som 10 kronor första året.

Var kan jag köpa domäner?

Köpa domän till bästa pris

  1. Domän hos Miss Hosting. Miss Hosting erbjuder ofta billiga domännamn från 10–149 kr beroende på deras aktuella erbjudande och TLD du väljer.
  2. Domän hos Unoeuro.
  3. Domän hos One.com.
  4. Domän hos Ballou.
  5. Domän hos Inleed.
  6. Domän hos Hemsida24.
  7. Domän hos Stablehost.
  8. Domän hos Egensajt.

Kan man sälja domännamn?

När det gäller försäljning av domännamn så finns det flera olika sätt som man kan gå. Man skulle kunna använda en andrahandsmarknad som exempelvis Flippa.com, SEDO.com eller Missdomain eller att man postar ut de på ett forum som wn.se.

Share this post