Rekommendationer

Varfor ramlar blommorna av pa mina orkideer?

Varför ramlar blommorna av på mina orkidéer?

Övervattning och undervattning Blir den torr under blomning så slokar blommorna och de yttersta blomknopparna kan torka och trilla av. För mycket vatten, ofta i kombination med för lite ljus, gör att bladen blir gula och lossnar. Man kan även se på rötterna hur orkidén mår.

Varför hänger bladen?

Hängiga blad på växter Då har du förmodligen gett din växt för lite vatten. Vattna växten ordentligt och ge den sedan vatten regelbundet. Växter så som Palettblad och Fredskalla visar tydligt, med hängiga blad, när den behöver vatten och piggnar snabbt till sig igen efter vattning.

Hur ska man klippa en orkide?

Beskär orkidén För att din orkidé ska blomma om, klipp ned vissna och torkade stänglar. När stängeln är brun är den redo att klippas bort. Luftrötterna samlar vatten och ger energi till plantan, klipp inte bort dessa eller andra rötter som är gröna.

Hur tar man stickling på Orkide?

Jag rekommenderar att du tar sticklingar som är minst 20 cm långa (30 för vanilj) och som har några rötter lång ner på stammen på den avklippta sticklingen. Om plantan är hög och har rätt på många ställen kan du klippa av en andra (tredje etc) stickling nedanför den ursprungliga toppsticklingen.

Varför Ramlar knopparna av på orkidéer?

Anledningen till att knoppar gulnar och faller av beror oftast på ljusbrist och är vanligt under vintern. Om du har knoppar som inte vill slå ut på din orkidé så är orsaken sannolikt densamma. Placera då orkidén i ett ljusare fönster eller skaffa växtbelysning för att tillgodose växtens behov.

En av de situationer som du kan gå igenom med dina orkidéer efter att de förlorat sina blommor är att stammen börjar gulna och torka, men också bladen gör det. Det första du bör göra är att klippa stången helt, eftersom allt detta kommer att beröva växten för energi, liksom näringsämnen.

Share this post