Rekommendationer

Vad gor en underskoterska pa IVA?

Vad gör en undersköterska på IVA?

Som undersköterska på intensivvårdsavdelningen kommer du att arbeta nära patienter som är svårt sjuka och har ett stort omvårdnadsbehov. Det innebär bland annat ständig övervakning, mobilisering, andningsvård och daglig hygien. I arbetet ingår även vård av postoperativa patienter och att assistera vid olika procedurer.

Hur är det att jobba på IVA?

– Många patienter är väldigt sjuka, men på IVA finns stora medicinska möjligheter och bra med resurser, vilket gör att de flesta patienterna blir friska. Sofia arbetar i 3-skift och det tycker hon fungerar bra. – Vi har nästan samma bemanning dygnet runt, det är något fler som jobbar dagtid.

Kan man prata med respirator?

När du har en tub kan du inte prata eftersom tuben ligger mellan stämbanden. Så länge den ligger kvar i halsen får du också smärtstillande och lugnande läkemedel för att det inte ska göra ont eller vara obehagligt.

Hur är det att jobba som intensivvårdssjuksköterska?

Som intensivvårdssjuksköterska arbetar du i miljöer som kräver snabba beslut och du leder arbete i akuta situationer. Under utbildningen utvecklar du förmågan att arbeta i team och fatta självständiga, snabba beslut.

Hur är det att arbeta som IVA sjuksköterska?

Intensivvårdssjuksköterskan ansvarar oftast för ett fåtal patienter och utför medicinska ordinationer och medicinska åtgärder. För övervakning av patientens vitala funktioner har intensivvårdssjuksköterskan hjälp av avancerad medicinteknisk utrustning. Respirations- och cirkulationsövervakning är centralt.

Vad gör en intensivvårdssjuksköterska?

En intensivvårdssjuksköterska vårdar svårt sjuka människor. I arbetsuppgifterna ingår exempelvis att göra ankomstintervjuer, ta prover, förbereda patienten inför läkarundersökning, assistera vid undersökningar och behandlingar, samt själv göra vissa behandlingar.

Share this post