Frågor

Ar det nagot fel pa mig?

Är det något fel på mig?

För att komma vidare behöver man oftast någon som man bollar tankarna med, få nya infallsvinklar, nya sätt att förstå sig själv. Därifrån kan man fundera vidare på vilka strategier man kan ta till för att hantera sina svårigheter. Svårigheter betyder inte att det är något ”fel” på en som person.

När man känner att något är fel?

Vanliga tecken är att man känner att “något är fel” i kroppen, att man är utmattad och inte orkar göra saker som förr, att man har problem att hålla vikten, att man känner sig håglös och deprimerad, och att sömn inte hjälper mot tröttheten.

Varför känner man sig förvirrad?

En konsekvens av långvarig och svår stress Om balansen mellan stress och återhämtning under en längre tid inte fungerar kan kroppen börja ta skada. Ofta märks det genom att kroppen på olika sätt försöker signalera att stressnivån är för hög.

När det känns som att livet går emot en?

Ibland befinner vi oss i tuffa perioder då livet känns extra tungt. När saker inte går vår väg blir vi ledsna, frustrerade, och arga. Det hör livet till att uppleva jobbiga perioder men det är upp till oss själva hur vi väljer att reagera och hantera situationen.

När allt blir fel?

Du kanske behöver boka tid på Vårdcentralen, få beskriva det du upplever, som du gjorde hit till frågelådan, och få bedömning hjälp och stöd. Du uttrycker flera gånger att du gjort ”fel”, att du upplever att du ”bara gör fel”. Det låter som du har mycket tunga tankar. Tankar är vårt ständiga ”småprat” med oss själva.

Är förvirrad en känsla?

Förvirring och skam upplevs ofta samtidigt och bägge riskerar att förlama vårt tänkande. Förvirring kan utlösas av psykologiska och av kroppsliga skäl. Här avhandlas endast förvirring av psykologiska skäl. På psykologiskt språk säger vi att människans kognition är nedsatt under förvirring.

Varför gör jag fel hela tiden?

Du kan ha vad som kallas generaliserat ångestsyndrom eller GAD om du har så mycket ångest och oro att det påverkar ditt liv varje dag. Då kan du behöva söka hjälp för att må bättre.

Share this post