Rekommendationer

Vad gor man om man tappat en maska?

Vad gör man om man tappat en maska?

Hur man plockar upp en tappad maska långt ner i arbetet

  1. Du har tappat en rätmaska mitt i din stickning och den har börjat gå flera varv ner i arbetet.
  2. Stick in virknålen i hela maskan som har gått ner i arbetet.
  3. Använd virknålen och hämta den första lösa tråd som ligger bakom maskan på nålen.

Varför blocka stickning?

Blockning är en metod som används till bl. a virkade/stickade filtar, sjalar eller halsdukar. Blockning ger dig möjlighet för att forma ditt stickade/virkade projekt. Det är speciellt en bra metod om du har virkat/stickat en sjal med hålmönster, då blockningen medverkar till att tydliggöra mönstret.

Hur torkar man en stickad tröja?

Låt plagget torka plant Lägg istället plagget på en stor handduk, sträck ut det till vanlig form och låt torka plant till dagen efter. När du torkar plagget plant är det också möjligt att blocka det på samma gång. Blockning betyder att man spänner ut plagget till sin vanliga form, vilket är jättebra när det gäller t.

Kan man tvätta träningskläder i 40?

Följ tvättråden på kläderna: Träningskläder tvättas oftast i 40 grader, men ta en titt på tvättråden på lapparna för att vara helt säker på vilken temperatur plaggen ska tvättas i. Skippa sköljmedlet: det en bra idé att skippa sköljmedlet/det mjukgörande medlet när du tvättar dina träningskläder.

Hur man plockar upp en tappad avig maska?

Om det är ett räta varv så är maskorna på det varvet rundade, och om det är ett avigt varv så är det en liten bump framför maskan. Så om det är ett räta varv så plockar du upp tråden genom att sticka in nålen genom maskan framifrån, och om nästa varv är avigt, så flytta nålen så du kan sticka in den i maskan bakifrån.

Hur backar man en stickning?

Vi visar först hur man rättar upp en avigmaska för att kunna sticka den rätt. Stick vänster sticka framifrån in i maskan under första maskan på höger sticka. Släpp av maskan från höger sticka och drag ut garntråden, och flytta tillbaka maskan på vänster sticka.

Vad är blocking?

Koreografi och planering av en scen, hur skådespelare rör och förhåller sig till varandra och kameran i en scen.

Hur bör ylletröjor torkas och hur går det till?

Det magiska knepet för att sköta en ulltröja är att vädra, vädra och vädra. Borsta av lös smuts med en klädborste och häng ut tröjan utomhus på en galge, det är bara bra om det är lite fuktigt väder, det gillar ull. Ullen stöter bort smuts och bryter ner bakterier och är därmed självrengörande och luktfri.

Hur tvätta sportkläder?

När du tvättar träningskläder ska du använda ungefär hälften så mycket tvättmedel som du brukar göra. Tvätta i lägre temperaturer som 30°. Varmt vatten kan faktiskt försämra egenskaperna hos tekniska material. Eftersom värme kan skada materialet är det också bäst att undvika torktumlaren.

Hur stickar man tappade maskor?

VARV 1 i videon stickas växelvis 1 rät, 1 omslag hela varvet ut. VARV 2: 1 rät, släpp omslaget av stickan, upprepa varvet ut. VARV 3: stickar vi växelvis 1 rät, 2 omslag hela varvet ut. VARV 4 stickar vi 1 rät, släpp bägge omslagen av stickan, upprepa varvet ut.

Varför blir det hål i stickningen?

Om du däremot gör ett vanligt stickomslag där du lägger garnet över högerstickan, får du en ökning med hål. Det är det senare du vill åt när du stickar ett spetsmönster eller strukturmönster med hål. Omslaget ska se ut som ett ^, inte ett e.

Hur sticka fram och tillbaka på rundsticka?

Att sticka runt på rundsticka: När du stickar runt på en rundsticka sluter du maskorna till en ring på första varvet. Det gör du genom att börja sticka i den första uppläggningsmaskan, istället för att vända tillbaka som man gör när man stickar fram och tillbaka.

Hur laga hål i stickad tröja?

Så lagar du ulltröjan

  1. Ta fram nål och tråd.
  2. Välj en tråd i liknande färg som plagget.
  3. Klipp av en tråd som är cirka 40 cm.
  4. Sy med dubbeltråd.
  5. Gör en liten knut i ena änden av tråden och klipp av kant-i-kant med knuten.
  6. Fäst tråden på baksidan vid kanten av hålet.
  7. För upp nålen vid samma punkt.
  8. Sy hålet från rätsidan.

Hur man stickar en tub?

Endast räta m om du stickar med rundstickor) Sticka 8 varv resårstickning (varannan rät varannan avig) Om du stickar med jumperstickor så maska av, och spar en lång bit tråd, ca 50 cm och sy ihop fuskpolon längs sidorna så att det blir en tub. Stickar du med rundstickor så maska av, klipp av och fäst garnet!

Hur repar man upp Resårstickning?

I denna DROPS Video visar vi hur man kan repa upp säkert, genom att sticka in stickan i maskorna på det varvet du vill repa upp till. Sedan kan du dra ut stickan och börja repa upp utan att du riskerar att tappa några maskor på vägen.

Hur backar man i stickning?

Vad är rätstickning?

Vid rätstickning fram och tillbaka på raka stickor stickas maskorna räta på varje varv. När man stickar runt på rundsticka eller strumpstickor så får man sticka 1 räta varv och så 1 avigt varv, och så upprepa dessa två varv växelvis uppöver.

Share this post