Trendig

Hur man friterar utan fritos?

Hur man friterar utan fritös?

  1. Hetta upp oljan till 160°C. Värm mat-, raps- eller solrosolja till 160°C.
  2. Lägg i potatisen. Lägg försiktigt i en mindre mängd potatisstavar i oljan.
  3. Låt rinna av. Ta upp potatisen med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Fritera igen. Höj värmen till 180°C och lägg i pommes fritesen igen.

Hur friterar man pommes frites i kastrull?

Pommes frites i kastrull och fritös: Låt potatisen torka på hushållspapper och gör sedan en första fritering i en kastrull med frityrolja. Se till att oljan har en temperatur på 175–180°C. Fritera lite potatis åt gången så inte temperaturen sjunker och potatisen går sönder.

Hur varmt ska det vara när man friterar?

1. TILLAGNING I FRITÖS. Håll en jämn temperatur på max 175°C. Vid dubbelfritering ställ in temperaturen på 160°C vid första friteringen.

Kan man fritera i Teflonkastrull?

Det finns även speciella metallkorgar som man kan köpa just för att fritera mat i kastruller. Undvik dock att använda material som gummi eller plast då de lätt kan smälta i den heta oljan. Kom också ihåg att metall lätt kan hettas upp i oljan så var försiktig så att du inte bränner dig.

Kan man fritera under fläkt?

Dessutom är det viktigt att tänka på var fritösen står. – Man ska inte stå under fläkten, det är farligt, säger Daniel Henriksson. I ljudspelaren ovan hör du mer från kockens ”fett- och etikettskola”. Du kan bland annat få veta om man verkligen kan fritera allt.

Hur gör man sig av med frityrolja?

Om du använder större mängder olja, till exempel om du friterar mat, ska du hälla den använda frityroljan i en förslutningsbar förpackning och slänga den i den vanliga soppåsen.

Hur man friterar hemma?

Gör så här

  1. Använd en god olja som tål höga temperaturer.
  2. Fyll en stadig gryta eller en fritös med så mycket olja att dina råvaror kommer täckas (fritera gärna i omgångar så får du jämnare resultat).
  3. Hetta upp oljan till ca 150-180 grader, den är tillräckligt varm när en brödbit blir gyllenbrun på ca 1 minut.

Hur vet jag när oljan är 180 grader?

Hetta upp oljan till ca 150-180 grader, den är tillräckligt varm när en brödbit blir gyllenbrun på ca 1 minut. OBS! Ha alltid ett lock nära till hands att lägga på om det skulle börja brinna i oljan. Släck inte med vatten om det händer för då skvätter det het olja.

Share this post