Allmänning

Hur planterar man romansallad?

Hur planterar man romansallad?

Återodla romansallad Det är många av oss som slänger stammen till romansalladen direkt. Men här finns ett gyllene läge för återodling. Sätt den nedre delen av stammen i en centimeter vatten och placera den i fönsterkarmen. Redan efter två veckor kommer det nya blad och vips så har du ny sallad att använda.

Vart slänger man ogräs?

Man får räkna med att en del fröer delvis överlever från de vanliga ogräsen, speciellt de som legat ytligt i komposten och där det inte har blivit lika varmt, men jag vill ändå säga att det är okej att lägga ogräs i komposten.

Får man gräva ner matavfall?

Hushållsavfall bör man inte alls gräva ner. Det finns alltid en risk för råttor, sorkar och andra djur som söker sig dit. Inom tätbebyggt område är det överhuvud taget inte tillåtet att gräva ner hushållsavfall. Här är det sluten kompostbehållare som gäller enligt de flesta kommuners renhållningsstadga.

När kan man plantera ut romansallad?

Plantera ut när frostrisken är över, avhärda någon vecka. (Läs mer om att avhärda plantor.) Använd fiberduk i början, småttingarna tål en köldknäpp på ner till -3 grader. Plantera i samma nivå som de stått i krukan, sallaten slutar växa och ruttnar om den planteras för djupt.

Hur djupt kan man gräva i jorden?

Det hittills djupaste hålet har borrats av ryska vetenskapsmän, som 1970 startade ett projekt om tolv djupborrningar över hela Sovjetunionen. Den djupaste skulle tränga ned till 15 kilometers djup, och 1983 nådde man på Kolahalvön i arktiska Ryssland 12262 meter ned i marken.

Hur förvarar man Kruksallad?

Eftersom kruksalladen snabbt avger fukt är det bäst att förvara den i ytterligare en plastpåse, om den förvaras svalt. En utmärkt grundsallad till smörgås och som ingrediens i grönsallader.

Kan man odla sallad inomhus på vintern?

Satsa på lättodlade fröer Basilika, koriander och plocksallat – som även kallas baby leaf går bra att odla inomhus året om. Även sandsenap – alltså rucola – är läcker att kunna plocka färsk från fönsterbrädan året runt. Easy to Grow, förberett minidrivhus gör det extra enkelt att odla örter och sallad inomhus.

Share this post