Ny

Vad menas med sista betalningsdag?

Vad menas med sista betalningsdag?

Förfallodag är det datum då en fordran förfaller till betalning. Alltså det datum då en faktura senast skall vara betald, en ränta skall vara erlagd eller ett lån senast skall vara löst. Förfallodag är med andra ord samma sak som den sista återbetalningsdagen för en period.

Kan man betala en faktura som förfallit?

Det är viktigt att du känner till vilka regler som gäller angående dröjsmålsränta och förfallodag. En påminnelse ska du skicka några dagar efter fakturans förfallodatum. Påminnelsen ska innehålla uppgifter om att fakturan har förfallit och att betalning inte skett.

Vad gäller för fakturadatum?

Om du i avtal med köparen har bestämt en viss betalningstid (kredittid), är förfallodagen den sista dagen i den perioden. Den första dagen är den dag som fakturan ställs ut och på fakturan kan du utläsa det som fakturadatum. Om ni inte har avtalat om någon förfallodag ska köparen betala när du som säljare kräver det.

Vad händer om man betalar efter förfallodatum?

Betalar du inte betalningsföreläggandet inom förfallodatumet får du en betalningsanmärkning. Om ärendet därefter går vidare till indrivning av skulden blir du betalningsskyldig för ytterligare en avgift, den här gången för just indrivning som nu även den ligger på 600 kronor.

Vad innebär att en faktura förfaller?

Förfallodatum är det datum som en faktura eller en räkning ska vara återbetald senast för att inte kreditgivaren ska lägga på en påminnelseavgift när en påminnelse skickas ut. Är lånet inte betalt kan det också leda till att kreditgivaren tar det vidare till inkasso eller Kronofogden.

Vad händer om man betalar faktura efter förfallodatum?

Får man ha 10 dagars faktura?

Nej, det finns ingen lag som bestämmer hur många dagar du har på dig att betala en faktura. Företag kan välja sina betalningsvillkor och du godkänner dem när du väljer att handla av företaget.

Vad räknas som inbetalning?

Inbetalning: När kunden betalar för den vara eller tjänst som han/hon har köpt av företaget gör han/hon en inbetalning till företaget. Ofta betalar kunden då en faktura och inbetalningen bokförs som en minskning av kundfordringarna i företaget.

Share this post