Trendig

Vad betyder Therese pa latin?

Vad betyder Therese på latin?

Kvinnonamnet Teresia, eller Theresia är en latinsk variant av Terese. Betydelsen är oklar, men kan spåras till grekiskan och skulle då betyda jägarinna. Kvinnonamnet Terese eller Therese har ett okänt ursprung. Det grekiska namnet Theresia, betydde sannolikt ursprungligen ”jägarinna” eller ”skördare”.

Hur många heter Teresa i Sverige?

Hur många heter Therese i Sverige? 36 036 kvinnor heter Therese i förnamn. Av dessa har 14 936 Therese som tilltalsnamn. Snittåldern är 38.9 år.

När har namnet Therese namnsdag?

stavningsvarianter) är den franska formen av Teresia. I både den rikssvenska och finlandssvenska almanackan 26 april.

Vad betyder Gustav på latin?

Förnamnet Gustav (Gustaf) har traditionellt antagits vara sammansatt av folknamnet göt och stav ’stöd, ledare’. En annan tolkning är att namnet kommer från nordvästslaviska Gostislav av indoeuropeiska *ghosti ’vän’ och ett ord med betydelsen ’ära, rykte’.

Vad betyder Wilma på svenska?

Kvinnonamnet Vilma/Wilma är en kortform av Vilhelmina, bildat av orden vilja och hjälm. Namnet har använts i Sverige sedan mitten av 1800-talet. Namnet ökade extremt i popularitet i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet och var verkligen ett av den tidens stora modenamn.

Hur många heter Teresa?

4 526 kvinnor heter Teresa i förnamn. Av dessa har 1 765 Teresa som tilltalsnamn. Snittåldern är 52.8 år.

Vem har namnsdag den 26 april?

Terese och Teresia har namnsdag den 26 april!

Vad betyder namn Gustav?

Gustav är ett svenskt namn, vars ursprung och betydelse är omdiskuterade. Det är äldst känt från Västergötland och har antagits vara ett ursprungligt binamn med betydelsen ’götarnas stav’, dvs. ’(väst)götarnas stöd’.

Hur många i Sverige heter Gustav?

83 823 män heter Gustav i förnamn. Av dessa har 21 044 Gustav som tilltalsnamn. Snittåldern är 25.7 år. 13 kvinnor heter Gustav i förnamn.

Hur många heter Wilma i Sverige?

Namnet ökade extremt i popularitet i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet (decennium) 2000-talet och är verkligen ett av nutidens stora modenamn. Något som illustrerar namnets snabba ökning är att 1994 fick 58 personer namnet, fem år senare var det nästan tusen.

Share this post