Ny

Vem beviljar utskankningstillstand?

Vem beviljar utskänkningstillstånd?

Information om serveringstillstånd som kommunerna beviljar sammanställs i ett centralt register som Folkhälsomyndigheten ansvarar för. Folkhälsomyndigheten sammanställer årligen statistik över serveringstillstånd och alkoholdrycksförsäljning.

När behövs miljötillstånd?

Om det finns en risk för att en verksamhet förstör miljön bör man söka miljötillstånd för den. Beroende av verksamheten och dess omfattning ska tillståndet sökas hos regionförvaltningsverket eller hos kommunens miljövårdsmyndighet.

Varför miljötillstånd?

För att samhället ska bli fossilfritt och mer hållbart behövs stora investeringar i industri och infrastruktur. Sådana investeringar kräver miljötillstånd enligt miljöbalken. Antalet sökta tillstånd har dock minskat dramatiskt sedan 1999. Därför behövs en reformering av miljöbalken.

Får man ha Happy Hour i Sverige?

Ett exempel är mängdrabatter av typen ”köp två betala för en”. En tillåten rabattering är så kallad ”happy hour”, vilket innebär att man tillfälligt sänker priset på en alkoholdryck om en maträtt och en lättdryck samtidigt är rabatterad. Att enbart rabattera alkoholdrycker är däremot inte tillåtet.

Får man servera alkohol utan tillstånd och i så fall när?

Serveringstillstånd behövs oavsett om det gäller ett tillfälligt arrangemang eller om du behöver ett stadigvarande tillstånd för din restaurang. Servering enligt alkohollagens mening inträffar när någon tillhandahåller spritdrycker, vin eller starköl mot ersättning.

Vad krävs för att få alkoholtillstånd Stockholm?

Bifoga dokument. Till din ansökan eller anmälan ska du i många fall bifoga ett flertal dokument. Du hittar en lista över de dokument som du ska bifoga där du väljer serveringstillstånd som du vill ansöka eller anmäla om. Din handläggare kontaktar dig om du behöver komplettera med ytterligare information eller dokument.

Får man sälja 3 5 öl utan tillstånd?

8 § alkohollagen (2010:1622). Folköl framställs genom jäsning med torkat eller rostat malt. Alkoholhalten överstiger 2,25 men inte 3,5 volymprocent alkohol. Det krävs inget tillstånd för att sälja eller servera folköl, men man måste anmäla hanteringen till kommunen i förväg och det ställs krav på lokalerna.

Får man köpa helrör på krogen?

Servering av helrör och shotsbrickor tillåts på krogar – brasklappen: ”absolut kontroll” krävs. Hela spritflaskor, shotsbrickor eller ölkannor får enbart serveras om krogen eller festvåningen har ”absolut kontroll över serveringen”.

Vad är tillståndshavare?

Den som har tillstånd att använda strålning eller att hantera radioaktiva ämnen i sin verksamhet.

https://www.youtube.com/watch?v=TNcWscWyoZU

Share this post