Ny

Varfor blommar inte min julkaktus?

Varför blommar inte min julkaktus?

Ge den en plats i ljus skugga, till exempel i ett väster eller norrfönster. Den mår också bra av att stå ute under en buske under sommaren. Het sol ger inga knoppar, du ser om den fått för mycket ljus om bladen blir tunna och rödaktiga.

Hur länge blommar julkaktus?

I naturen pollineras de främst av kollibrier. Julkaktus: Schlumbergera x buckleyi Blommar från slutet av november till februari i vita och röda nyanser. Har ett hängigt växtsätt.

Hur föröka julkaktus?

Novemberkaktusen förökas med sticklingar. Ta en y-formad bit av en stam, låt snittyta torka till och tryck sedan ner den i fuktig planteringsjord blandad med sand. Behandla den sedan som en vuxen planta. Snart sätter den egna rötter.

Hur få julkaktus att blomma?

För att lyckas få växten att blomma under hösten eller vintern kan du ställa den utomhus under sommaren och ta in när temperaturen börjar sjunka under 10 grader, eller ställa på en svalare plats inomhus under vintern och ställa den i fönstret när våren kommer.

Får knoppar att blomma?

Hormoner styr. Knopparna innehåller till att börja med höga halter av ett vilohormon som hindrar dem från att slå ut om det skulle bli för varmt under vintern. Halterna av vilohormonet sjunker under vinterns lopp och ersätts när våren närmar sig istället av ett knoppväckande hormon som får knopparna att börjar svälla.

Måste kaktusar stå ljust?

Kaktusens placering Kaktusar är vana vid samma klimat som vi har i våra bostäder och klarar sig utmärkt i normal rumstemperatur, helst på en ljus plats. Om du har din kaktus i ett fönster mår den bra av att vändas någon gång i veckan så att kaktusen får ljus på alla sidor regelbundet.

Hur sköter man en Mönjelilja?

Mönjelilja. Skötsel och odlingsråd

  1. På sommaren trivs den allra bäst om den får stå utomhus på en plats skyddad från stark sol under sommaren.
  2. Mönjeliljan föredrar en näring med lägre fosforinnehåll och full uppsättning spårämnen.
  3. Mönjeliljan trivs med fuktig, men inte blöt jord under tillväxtperioden, vår till höst.

Kan man ta skott från julkaktus?

Vill du ta sticklingar av den så vrid av vid en led, låt brottytan torka i cirka en vecka och därefter sticker du ner sticklingen med brottytan neråt i så/kaktusjord som ska vara lite fuktig men inte våt.

Hur förökar man kaktus?

Ta sticklingar på en kaktus → Sidoskott. Skär loss skottet med en vass kniv så långt ner i jorden som möjligt. Plantera sedan om direkt i kaktusjord. Vattna cirka varannan vecka tills rötter har formats.

Share this post