Allmänning

Hur farligt ar Rinexin?

Hur farligt är Rinexin?

Fenylpropanolamin, den aktiva substansen i Rinexin, kan enligt Fass ge flera allvarliga biverkningar, såsom hypertensiv kris. Det är enligt Fass kärlsammandragande och är således kontraindicerat vid sedvanliga kardiovaskulära sjukdomar och deras riskfaktorer.

Hur länge kan jag ta Rinexin?

Hur du använder Rinexin Dosen skall bestämmas av läkare, som avpassar den individuellt för patienten. Rekommenderad dos för vuxna och barn över 12 år: 1 depottablett à 50 mg morgon och kväll. Till yngre barn ges den svagare tabletten enligt läkares föreskrift.

Kan man köpa Rinexin receptfritt?

Detta är ett receptbelagt läkemedel som endast kan köpas om du har recept.

Vad är centralnervösa biverkningar?

Centralnervösa symtom som svindel, ostadig gång och hemipares har observerats vid oavsiktlig överdosering av Exalief. Det finns ingen känd antidot. Symtomatisk och stödjande behandling skall vid behov ges.

Vad kostar Rinexin?

a) Receptfri förpackning med förmånspris på recept utan extra förskrivarkategorier

Storlek (1) Förpacknings-typ (2) Förmåns-pris med recept(3)
100 st Blister 199:50

Är antihistamin avsvällande?

Antihistaminer och avsvällande läkemedel Antihistaminer är en grupp läkemedel som verkar genom att hämma effekten av histaminer (de kroppsliga signalsubstanserna som frigörs bland annat vid inflammatoriska tillstånd och allergiska reaktioner).

Vad är Rinexin bra för?

Rinexin tillhör en grupp läkemedel som tas via munnen för en avsvällande effekt och används vid behandling av snuva och nästäppa beroende på allergi eller vidgade blodkärl i nässlemhinnan. Rinexin verkar avsvällande på nässlemhinnan, även i områden som inte kan nås av lokalbehandling med näsdroppar.

Kan man ta två Rinexin?

Centralnervösa biverkningar av läkemedel är generellt det dominerande problemet. Uppskattningsvis var fjärde person på ett äldreboende har under en vecka perioder med hallucinationer och den allra vanligaste orsaken är läkemedel till exempel ögondroppar eller värktabletter.

Det här är ett receptbelagt läkemedel. Kan endast köpas om du har e-recept.

Kan man ta Rinexin när man är gravid?

Inga ogynnsamma effekter på fostret har påvisats. Går över i modersmjölk men påverkar troligen inte barn som ammas. Rådgör dock med läkare vid mer än tillfälligt bruk av Rinexin under amning.

Share this post