Ny

Hur man anvander en strigel?

Hur man använder en strigel?

Såhär används en strigel Dra kniven över din strigel med riktning från eggen, upprepa på bladets båda sidor och kom ihåg att ALDRIG använda en skadad, uttorkad eller smutsig strigel. Om du använder en frihängade strigel ska den vara rejält spänd. I annat fall får du bara en rund egg, dvs. gör mer skada än nytta.

Hur man slipar en rakkniv?

Så här gör du för att vässa din rakkniv

  1. Applicera olja på slipstenen.
  2. Placera rakkniven platt på slipstenen med eggen först.
  3. Dra knivbladet rakt längs hela slipstenen.
  4. Vänd på kniven och slipa andra sidan.
  5. Pröva om eggen har återfått det mesta av skin skärpa.

Vilket läder till Strigel?

I Sverige är det vanligast att en strigel är gjord av ko eller kalvskinn. Kalvskinn är bättre och ger ett bättre resultat men är också dyrare än koskinn. Internationellt kan man hitta striglar gjorda av andra typer av läder såsom t.

Varför rakkniv?

Ännu en fördel med att raka sig med rakkniv är att det blir enklare att vara mer exakt och få skarpa och raka linjer. Du kan dessutom raka mothårs med din kniv. Efter att du rakat medhårs kan du borsta på ett nytt lager raklödder och raka mothårs. Detta ger en riktigt len hud.

Hur gör man rent en rakhyvel?

Tvålrester och döda hudceller fastnar delvis på din rakhyvel. Därför är det bra att rengöra den lite nu och då. Det kan du göra lätt med en tandborste och lite tvål. Det blir nästan lite meditativt att efter rakningen se över sin utrustning och vårda den.

Hur länge ska en slipsten ligga i vatten?

Lägg stenarna i blöt innan du börjar slipa. En medelgrov sten ska ligga i vattenbad ca 15–20 minuter innan användning. En fin sten bör inte ligga i mer än några få minuter.

Är rakkniv bra?

Att raka sig med en rakkniv känns mycket bättre och mycket mer manligt än att raka sig med rakhyvlar. Detta är kanske inte den viktigaste anledningen att byta till en rakkniv men det skadar inte att det känns mycket bra att raka sig med kniv. Det skadar inte hellre att många kvinnor tycker det är manligt och sexigt.

Hur länge håller en rakkniv?

Att raka sig med kniv är inte bara en vanlig rakning. Det är en livsstil som omgärdas av ett oklanderligt rakningsresultat och sylvassa knivar. En rakkniv är ett hantverk som håller i en livstid – om den underhålls på rätt sätt.

Share this post