Ny

Hur manga rosor saljs pa alla hjartans dag?

Hur många rosor säljs på alla hjärtans dag?

I Sverige såldes 4,5 miljoner rosor till alla hjärtans dag 2015. Jämfört med en vanlig dag ökar blomförsäljningen på Alla Hjärtans Dag med 59 procent. Andra populära blommor att ge bort är tulpaner och nejlikor.

Vilka blommor Alla hjärtans dag?

Förutom rosor finns det många andra blommor som man också kan ge bort på Alla hjärtans dag. Alla blommor signalerar omtanke, värme och vänskap. Om du väljer romantiska rosor, en krispig bukett tulpaner, en tjusig vårazalea eller en skir orkidé beror ju också på vad mottagaren tycker om.

Hur mycket choklad säljs på alla hjärtans dag?

Försäljningen av chokladpraliner ökar med 90 procent den veckan som alla hjärtans dag infaller. Det visar en rapport från Svensk Handel. Godisförsäljningen stiger med 37 procent. För ett par år sedan köpte nästan var 25:e svensk en ask geléhjärtan.

Kan man ge tulpaner på alla hjärtans dag?

Det är inte bara rosor som gäller på Alla hjärtans dag – tulpaner är minst lika uppskattade! Kärlek är en underbar bukett med röda tulpaner tillsammans med alstroemeria, prärieklocka, vaxblomma och eukalyptus. För att göra buketten ännu mer kärleksfull kan du beställa Kärlek med geléhjärtan.

Hur mycket spenderas på alla hjärtans dag?

I genomsnitt spenderar de som uppmärksammar Alla hjärtans dag knappt 500 kronor. För handelns del motsvarar detta cirka 750 miljoner kronor. Det vanligaste är att man planerar att köpa en present till sin partner (45 procent). Det är fler män än kvinnor som köper en gåva till sin partner på Alla hjärtans dag.

Hur många blommor säljs det på alla hjärtans dag?

Blommornas färg har egentligen en symbolisk betydelse: en röd ros betyder kärlek, en vit ros vänskap och en rosa eller gul kan betyda ”span”. På alla hjärtans dag säljs över 4 miljoner rosor i Sverige (2012). Jo, det är faktiskt Valentin, för den här dagen heter Valentines Day i många andra länder.

Share this post