Frågor

Vad ar fordelarna med att dela in kemiska substanser baserad pa deras struktur?

Vad är fördelarna med att dela in kemiska substanser baserad på deras struktur?

Vad är fördelarna med att dela in kemiska substanser baserad på deras struktur? Att koppla mellan kemisk struktur och en effekt, så man kan anse att om en struktur har ett specielt uttsende oftst syntatiseras på ett specielt sätt också. Liknande biosyntes kan ge liknande struktur som har ofta liknande effektivitet.

Varför har så många läkemedel utvecklats just från Actinomyceter?

De flesta antimikrobiella medel isolerades och utvecklades från markbundna aktinomyceter. Eftersom bakterierna Staphylococcus areus som är resistenta mot vissa antibiotika har ökat betydligt, började forskare söka efter nya källor till mikroorganismer som producerar nya antibiotika.

Vilken nytta kan man ha av kemi?

Kemin undersöker ämnen. I kemin undersöker man ämnen. Man tar reda på var de finns, hur de ser ut, vilka egenskaper de har och hur de reagerar om de kommer tillsammans med andra ämnen. När man undersöker dem säger man att man laborerar.

Vad har vi för nytta av kemi?

Allt i vår vardag består av kemiska ämnen och ofta används kemikalier som tillsats vid tillverkning av olika material.

Vilka är de vanligaste metoderna som används vid extraktion av naturprodukter?

–> Maceration, enklaste formen av extraktion. Man har bägare som fylls med växtmaterial. Man slår på lösningsmedlet som man ska extrahera med, detta om man har 5-6 gånger mer av det jämfört med växtmaterial. Här måste man göra det manuellt.

Varför behöver man kemister?

I alla verksamheter där kemiska ämnen eller produkter framställs, utvecklas eller används behövs kemister. Kemister är experter på laborativa analyser och undersökningar. De effektiviserar och utvecklar hanteringen av kemiska produkter och kemikalier.

Vilket av följande alternativ för extraktion ger störst kemisk diversitet?

Vilket av följande alternativ för extraktion ger störst kemisk diversitet? Välj ett alternativ: En syra/bas extraktion, där materialet först extraheras med en svag bas och sedan en svag syra.

Vilka metoder tror du att du kan använda om du vill isolera substansen?

Vid extraktion isolerar man och renar fram en substans ifrån andra komponenter. När man isolerar så vill man få fram det rent, isolera innebär alltså att man får något i handen, ex. pulver eller kristall, men kan även vara i en lösning.

https://www.youtube.com/watch?v=bDMSkUQW6yU

Vilken av följande metoder lämpar sig för extraktion av en alkaloid som föreligger i sin laddade form?

Vätskekromatografi, framförallt RP-HPLC med kolonndimensioner större än 2 cm innerdiameter. Vilken av följande metoder lämpar sig för extraktion av en alkaloid som föreligger i sin laddade form? Välj ett alternativ: Extraktion av drogen med en bas.

Vilka metoder tror du att du kan använda om du vill identifiera substansen?

Du vill få ut en ren mängd substans, fri från biprodukter, lösningsmedel och andra ämnen. b) Vilka metoder tror du att du kan använda om du vill identifiera substansen?” På a har jag svarat kromatografering, HPLC och extraktion. På b: HPLC, elementarananlys, NMR-spektroskopi samt masspektrometri.

Share this post