Rekommendationer

Kan man bli apotekare efter receptarie?

Kan man bli apotekare efter receptarie?

Du kan också arbeta inom läkemedelsindustrin, andra företag med anknytning till läkemedelsförsörjning eller myndigheter. Du som är receptarie kan också vidareutbilda dig inom ditt yrkesområde och ta apotekarexamen.

Hur lång utbildning är det för att bli farmaceut?

Utbildningen till apotekare är en yrkesexamen på masternivå och omfattar 300 hp motsvarande fem års heltidsstudier inklusive sex månaders praktik på apotek.

Är det svårt att komma in på apotekarprogrammet?

Det finns säkert svåra kurser och enkla kurser som kräver mer resp. mindre tid. Jag skulle säga att programmet jag går nu är pluggintensivt, men inte svårt. Om jag börjar läsa 30 hp historia utan att plugga och sedan inte klarar tentorna så är inte det svårt, jag var bara dåligt förberedd.

Vilka betyg krävs för att bli receptarie?

Hej, För att läsa på universitet och högskola krävs det att du har grundläggande behörighet. Du har grundläggande behörighet om du har: Godkänt i minst 2250 av 2500 gymnasiepoäng, ett godkänt gymnasiearbete samt godkänt i svenska 1,2 och 3/svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 6 och Matematik 1.

Vad är farmaceutisk?

Farmaceut är ett samlingsnamn för personer som läst farmaci vid universitet i Sverige: farmacie kandidat, farmacie magister, samt yrkesexamina receptarie (3 år) och apotekare (5 år).

Vad är en Egenvårdsrådgivare?

Apotekspersonalens egenvårdsrådgivning går även ofta ut på att lotsa kunden vidare i vägvalet mellan egenvård med receptfria läkemedel el- ler andra gränslandsprodukter eller hänvisa kunden till vården och rätt vård- nivå.

Det finns möjligheter att läsa vidare efter receptarieexamen, till exempel mot magister- och masterexamen med olika inriktningar. Umeå universitet har ett masterprogram där det finns möjlighet för receptarier med 180 poängs utbildning att läsa vidare till apotekare.

Vad gör en Läkemedelsutvecklare?

Läkemedelsutvecklare är kliniska utredare som arbetar med alla faser och aspekter av läkemedelsutveckling genom bland annat vetenskaplig rådgivning till läkemedelsföretag, bedömning av kliniska prövningar, godkännande av läkemedel och säkerhetsuppföljning av godkända läkemedel.

Share this post