Ny

Hur vet jag om jag ar godkand handledare?

Hur vet jag om jag är godkänd handledare?

För att bli godkänd som handledare krävs att man har fyllt 24 år, har ett giltigt körkort utfärdat av en EES-stat för det fordon som övningskörningen avser och har haft det under sammanlagt minst fem av de senaste tio åren samt att man har genomgått en introduktionsutbildning.

Vad händer om man inte har Övningskörningsskylt?

Böter på 600 kr gäller för övningskörning utan skylt.

Är min handledarutbildning giltig?

Introduktionsutbildning, även kallad handledarutbildning, är ett krav för att få övningsköra privat. Utbildningen bygger på nollvisionen och är minst 3 timmar lång. Priset ligger på cirka 300–400 kronor per person och utbildningen är giltig i 5 år.

Finns handledarutbildning online?

Vill du övningsköra privat så behöver du gå en handledarutbildning där du som elev och handledare måste gå. Kursen är på cirka 3 timmar. Tillståndet gäller i 5 år. Handledarutbildning/introduktionskursen går att boka via oss, vi har både på plats och på distans.

Har jag Handledarbevis?

Har du tappat bort ditt handledarbevis? För att få en kopia av ditt handledarbevis kan du ringa vår kundtjänst för körkortsfrågor på 0771-81 81 81.

När går mitt handledarskap ut?

När din ansökan om körkortstillstånd godkänts är det giltigt i fem år. Ditt körkortstillstånd ska vara giltigt så länge du vill övningsköra, men du måste också ha ett körkortstillstånd när du ska utföra ditt förarprov. Så se till att giltighetstiden inte har gått ut när det är dags för uppkörning!

Kan man gå Handledarkurs på distans?

Normalt är det inte möjligt att hålla denna utbildning på distans men nu har Transportstyrelsen beslutat om ett tillfälligt undantag: Transportstyrelsen inför tillfälliga regler för introduktionsutbildning som gäller mellan den 21 januari och den 1 april.

Vad kostar det att gå handledarutbildning?

Introduktionsutbildningen ges oftast vid ett sammanhängande tillfälle och är minst tre timmar lång. Priset brukar ligga på mellan 300 och 400 kr. När ni båda gått utbildningen registrerar trafikskolan det hos Transportstyrelsen och du kan då ansöka om handledarskap.

Får man köra utan Handledarbevis?

För att som handledare få övningsköra med en elev krävs att handledarbeviset finns med i bilen (4 kap 9 § andra stycket körkortsförordningen). Detta innebär att om du inte har tillståndet tillgängligt får du inte lov att övningsköra med din elev.

Share this post