Allmänning

Varfor gulnar bladen pa Clivian?

Varför gulnar bladen på Clivian?

När fläckarna rödaktiga eller bruna så beror det på torr luft. Om fläckarna är gula så beror det på för hög fuktighet i jorden.

Hur ofta ska man vattna Clivia?

Vattning: Vattna den ordentligt under sommaren men aldrig så att den får fotbad. Det tål den inte. Ge den lite flytande gödsel från våren fram till i juli, sedan vill den trappa ner inför vintervilan. Se upp med: Flytta inte på den och plantera inte om för ofta.

Hur förökar man Clivia?

Clivian får sidoskott runt basen. Dessa kan man försiktigt ta bort och då följer en liten rotbit med. Rotskotten planteras om. Detta är enklaste sättet att föröka clivia på och det vanligaste.

Hur dela en Clivia?

Om du får loss de olika plantorna från varandra så kan du plantera om dom i egna krukor!! Vilken rad! Behöver du skära av någon rot så är det inte så farligt, om det blir andra rötter kvar på varje planta. Lycka till!

Hur vattnar man Garderobsblomma?

Zamiakallan vill inte heller ha för mycket vatten, så det är bra att låta den torka ut mellan vattningarna eftersom att den redan har vatten lagrat i rötterna. När du vattnar den på regelbunden basis så är det också bra att låta den få lite extra näring.

Hur man sköter en Clivia?

Trivs bra i ett ljust, men inte alltför soligt fönster under vår och sommar, vintertid gärna i söder. Placera gärna något svalare under vintern och vattna då mindre. Öka vattningen tidigt på våren när blomstängeln kommit upp en bit.

Hur delar man en Clivia?

Varför blommar Clivian nere i Bladrosetten?

Man kan ofta se cliviaplantor med blomställningen långt ner i bladrosetten, vilket inte gör någon glad. Man har då inte låtit sin planta vila tillräckligt. Den behöver alltså en längre vila i 7-10°C och först när blomstjälken börjar visa sig höjer man temperaturen till 15°C.

Hur förökar man en Clivia?

Hur mycket vatten ska en garderobsblomma ha?

Kan Clivia stå ute på sommaren?

Mönjeliljan vill inte stå soligt. Ett öst-, väst- eller till och med ett norrfönster rekommenderas. På sommaren trivs den allra bäst om den får stå utomhus på en plats skyddad från stark sol under sommaren.

Hur får man Clivian att blomma?

Så får man mönjeliljan att blomma För att aktivera blomanlagen behöver den en period med lite lägre temperatur på hösten. Låt plantan stå ute på en plats skyddad från stark sol under hösten och ställ in den innan det är risk för frost.

Share this post