Rekommendationer

Vad dricker humlor?

Vad dricker humlor?

I värme och torka lider bin och humlor av törst. Så här kan du hjälpa dem hitta vatten att dricka. Bin behöver vatten både för sin egen skull och för att hålla bikupan sval. När hettan är som värst dricker de själva och flyger hem med vattendroppar som läggs i kupans vaxbygge.

Vad dricker bin?

Vattenbehov hos bisamhällen med honungsbin ska inte underskattas. Honungsbin samlar förutom nektar, pollen och propolis även vatten. Under vintern klarar bina vattenbehovet med det kondensvatten som bildas i bikupan.

Vad äter och dricker humlor?

NÅGRA HUMLEFAVORITER: Lavendel, påsklilja, ljung och kärleksört. De gillar också fruktträd, jordgubbar, vinbärsbuskar och liknande godsaker.

Hur funkar Bihotell?

Annons: På senare tid har det blivit populärt med att sätta upp ett bihotell i sin trädgård. I bihotell är det solitära bin som lägger sin avkomma och murar igen rören så att nya bin kan krypa ut under säsongen eller till våren. Solitära bin är viktiga för den biologiska mångfalden och pollinerar många växter och träd.

Vad matar man humlor med?

Lavendel, påsklilja, ljung och kärleksört.

Vad ska man ge humlor?

Naturen är så fantastiskt skapad att det finns ett utvecklat partnerskap mellan särskilda växter och pollinerare. Vissa växter har längre blomkalkar för att passa ihop med humlor med likaledes längre tungor. Andra växter, som prästkragar, är platta och tar vilka insekter som helst.

Hur kan man hjälpa bin och humlor?

3 enkla sätt att hjälpa vildbina och andra pollinerare

  1. Fixa en blomplantering – mums för bin och andra pollinerare. Planterat en kruka med växter som pollinerarna kan hämta nektar och pollen ur.
  2. Sätt upp ett bihotell – fixa ett eget eller köp ett färdigt.
  3. Bygg ett bihotell.

Vad älskar humlor?

Blommande växter från vår till höst Tidigt på våren är vintergäck, snödroppar, scilla, krokus, sippor, sälg, hassel och lönn attraktiva för nyvaknade bin och humlor. I maj finns i regel gott om mat då maskrosor, fruktträd och raps blommar.

Share this post