Ny

Vad star forkortningen pod for?

Vad står förkortningen pod för?

I många fall ersätter begreppet pod det tidigare begreppet radioprogram eller programserie. Begreppet pod har även kommit att uttolkas som förkortning för Program on Demand. Pod kan vara mycket och är under utveckling!

Vad betyder Poddare på svenska?

Poddare / poddmakare är en den som pratar i en podcast. Poddsändning är en tjänst som innebär nedladdning av radio, musik, videofilm mm online och som sedan kan spelas upp när det passar användaren. Att podda är en livsstil, du väljer själv när du vill lyssna och vem du vill lyssna på.

Hur fungerar en podd?

Google genomsöker webben efter poddars RSS-flöden. När Google hittar ett poddflöde som går att läsa kontrolleras det. Om flödet godkänns visar Google podden i Google Podcasts. På så sätt kan användare hitta och lyssna på poddserien i Google Sök, Google Podcasts-appen, Android Auto, Apple CarPlay med mera.

Varför heter det pod?

Podcast är som traditionell radio, fast med fördelen att du kan lyssna när och var du vill. Du kan lyssna i din mobil, dator eller surfplatta. De flesta väljer att lyssna via en app i mobilen och du kan då också prenumerera på podcasten för att inte missa när det kommer ett nytt avsnitt.

Vad är pod på engelska?

pod

Huvudsakliga översättningar
Engelska Svenska
pod⇒ vi (plant: grow pods) (allmänt, utvecklas) växa vitrex.: ”somna”, ”andas”.
(om baljväxter) få baljor, få skidor vitrex.: ”somna”, ”andas”.
(allmänt, få avkastning) bära frukt vitrex.: ”somna”, ”andas”.

Vad tjänar man på podd?

Här är några exempel: The Bowery Boys är en podcast om New York Citys historia och tjänar över $ 3,800 / månad genom Patreon. The Last Podcast On The Left tjänar över $ 57,000 / månad bara genom Patreon. De säljer också skjortor och gör regelbundna liveshower i olika städer.

Hur mycket tjänar man på att podda?

Förra året drog de in nära 200.000 kronor per avsnitt, motsvarande ungefär 10 miljoner kronor för helåret. Under 2016 har intäkterna ökat ytterligare enligt sajten, då omsättningen väntas landa på mellan 12 och 15 miljoner kronor. Vilket alltså innebär en miljon eller mer per månad.

Vad kostar det att lyssna på en podd?

Den är gratis En annan app du kan välja är Acast. Den är gratis, men med reklam. Har du en Android-telefon: Här kan du lyssna på poddar via den inbyggda appen Google play music. Du kan också klicka på Google play store och ladda ner till exempel appen Acast.

Vad krävs för att tjäna pengar på en podd?

Reklam och sponsring är förmodligen de första sakerna du tänker på när du letar efter sätt att tjäna pengar på podcasting. Det finns flera olika podcastannonsnätverk som kan ansluta dig till annonsörer. De gör allt arbete med att hitta annonsörer, förhandla priser, få manuset och mer.

Var hittar man alla poddar?

Hitta och prenumerera på poddar Dina prenumerationer finns högst upp till vänster i Google Podcasts. Om du vill avsluta prenumerationen på en podd öppnar du den och trycker på Prenumererar. Obs! När du spelar upp en podd använder Google Podcasts enheten för att begära ljudet från värdwebbplatsen.

Vilka är de populäraste Poddarna?

Populäraste poddarna 2019 (baserat på både Poddindex och Orvesto Konsument):

  • P3 Dokumentär.
  • Sommar & Vinter i P1.
  • P1 Dokumentär.
  • Historiepodden.
  • Creepypodden i P3.
  • Framgångspodden.
  • Filip & Fredrik podcast.
  • Wahlgren & Wistam.

Vad innehåller en podd?

En podcast (podd, poddradio, poddsändning) är en serie avsnitt (ljud eller video) som vanligtvis distribueras via ett RSS-flöde. Du kan med olika alternativ prenumerera på dessa flöden för att hela tiden få tillgång till en podcasts senaste avsnitt.

När kom poddar?

Redan 2003 lades grunden till dagens podcasts, eller poddradio som det även kallas på svenska. Apple tog då fram ett skript, som kunde ta ljudfiler från bloggar i syfte att kunna spela upp dem separat.

Share this post