Allmänning

Hur tillverkas mejeriprodukter?

Hur tillverkas mejeriprodukter?

När korna har mjölkats samlas mjölken i en tank på gården och kyls ner till 4 °C. Mjölkbilen kör mjölken till mejeriet där den pumpas in i kylda silotankar och förvaras innan den blir olika mjölkprodukter och förpackas. Mjölken kontrolleras både på gården och mejeriet så att den håller bra kvalitet.

Var produceras mejeriprodukter?

Mjölkföretagen i Sverige är viktiga. De är viktiga för jordbrukssektorn och den mat de producerar är viktig för oss som konsumenter. De flesta mål mat vi äter, filen på morgonen, osten på smörgåsen, mjölken i kaffet och grädden i såsen, innehåller mejeriprodukter.

Varifrån kommer din mjölken i Skånemejeriers produkter?

På mjölkgården. Mjölken till Skånemejeriers produkter kommer från drygt 300 gårdar i Skåne och södra Sverige. Gemensamt för dem alla är att de dag efter dag, året om, arbetar med kornas hälsa och välmående i fokus. Om korna mår bra, då blir också mjölken bra.

Vart tillverkas mjölk?

Mjölk är en vätska som produceras av däggdjurshonors mjölkkörtlar och är den primära näringen till deras ungar innan de kan tillgodogöra sig annan föda. Termen avser oftast mjölk från kor, men denna kan även benämnas komjölk för att särskilja från andra sorters mjölk medan människans mjölk brukar kallas bröstmjölk.

Hur gör man Yoggi?

Tillagning

  1. Värm upp mjölken till 82 grader och ta av från värmen.
  2. Låt svalna till 43 grader.
  3. Blanda i yoghurt eller yoghurtkulturen i en dl av mjölken och blanda sedan denna i resten av mjölken.
  4. I YOGHURTMASKIN: Häll över och kör 8 timmar på 40-43 grader i en yoghurtmaskin.

Vad händer med mjölken på mejeriet?

I mejeriet blir mjölken separerad, standardiserad, pastöriserad eller ultrapastöriserad och förpackad. Den mjölk som från lantgårdarna kommer till mejeriet kallas producentmjölk.

Var kommer min mjölk ifrån?

Ursprungsmärkningen talar om var i världen en råvara kommer ifrån. I Arlas fall talar den om vilket land mjölken kommer ifrån. Arlas ursprungsmärkning – den blågula kannan – hittar du på produkter gjorda på mjölk från svenska Arlagårdar och tillverkade på ett svenskt mejeri.

Share this post