Allmänning

Vem har gjort Star Wars?

Vem har gjort Star Wars?

Star Wars (svenska: Stjärnornas krig) är en episk rymdopera och franchise skapad av amerikanen George Lucas, och främst består av en serie filmer mellan 1977 och 2019.

Vad heter Star Wars riddare?

En Padawan blev Jediriddare efter att han eller hon genomfört Jediproven. I teorin kunde det ta en Padawan många år av träning under en Jediriddare eller Jedimästare för att nå denna grad, till exempel: Obi-Wan Kenobi spenderade tolv år som lärling till Qui-Gon Jinn innan han blev Riddare.

Hur många Star Wars filmer finns det totalt?

Den elfte Star Wars-filmen i ordningen har premiär i december och avrundar därmed sagan om Skywalkers. Men som alla fans av filmerna vet är Star Wars inte en kronologisk historia med en rak berättarlinje.

Hur skall man se Star Wars?

Star Wars-filmerna i kronologisk ordning:

  1. Star Wars Episode I: The Phantom Menace (1999)
  2. Star Wars Episode II: Attack of the Clones (2002)
  3. Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (2005)
  4. Solo: A Star Wars Story (2018)
  5. Rogue One: A Star Wars Story (2016)
  6. Star Wars Episode IV: A New Hope (1977)

Vad heter den nya Star Wars filmen?

18 december når denna storslagna saga, som sträcker sig över generationer, sitt slut när ”Star Wars: The Rise of Skywalker” har världspremiär. Fram till premiären kan du läsa senaste nyheterna, se den senaste trailern och lära dig allt du behöver veta inför den episka avslutning på Skywalkersagan.

Hur många böcker finns det i Star Wars?

Hundratals böcker har publicerats i nästan varenda genre man kan komma på för att fylla tomrummen som uppstår innan, mellan och efter filmernas berättelser, eller för att låta oss få en liten inblick i det stora maskineri som krävs för att skapa Star Wars-filmerna.

Hur ska man titta på Star Wars?

Den kronologiska ordningen

  • Episode I: The phantom menace.
  • Episode II: Attack of the clones.
  • Episode III: Revenge of the sith.
  • Solo: A Star Wars story.
  • Rogue one: A Star Wars story.
  • Episode IV: A new hope.
  • Episode V: The empire strikes back.
  • Episode VI: Return of the jedi.

Vad heter roboten C-3PO?

C-3PO, See-Threepio, Threepio, är en robot eller droid från Star Wars-berättelserna, skapad av Anakin Skywalker i Star Wars: Episod I – Det mörka hotet. C-3PO är en protokolldroid och tolk, ursprungligen tillverkad av företaget Cybot Galactica, som är specialiserad på att kommunicera med organismer och andra robotar.

Share this post