Allmänning

Vem ar producenten som lurar artister?

Vem är producenten som lurar artister?

Den danske artisten Silas blev efter en inspelning lovad en EP med tre sånger och marknadsföring i Hollywood. Totalt betalade han och hans familj över en kvarts miljon kronor till producenten under en period när Silas var minderårig. – Jag har ingenting kvar. Jag har mindre nu än när jag började, säger Silas.

Vem var störst ABBA eller Roxette?

Roxette. Sveriges mest framgångsrika band efter Abba. 60 miljoner sålda skivor världen över och fyra ettor på singellistan i USA.

Vem är svenske musikproducenten?

Alesso. Heter egentligen Alessandro Lindblad och är en svensk EDM-producent och DJ som skördat stora framgångar internationellt.

Vem är världens största musikproducent?

Max Martin

Max Martin
Född 26 februari 1971 Sånga församling, Uppland
Bakgrund Stenhamra, Ekerö
Genrer Pop, rock
Roll Musikproducent, låtskrivare

Vem är världens mest kända rappare?

Shawn Carter, som det står i passet, har länge varit på pallplats bland rika hiphoppare. Men först nu erövrar han topplaceringen och även titeln som världens rikaste musiker under 2018.

Vem har producerat Ace of Base?

Jenny Berggren har däremot tydligt uttryckt en önskan om att Ulf Ekberg och Jonas Berggren ska använda ett annat namn för sitt projekt och att hon inte har gått ur Ace of Base. Jenny Berggren släppte sin självbiografi Vinna hela världen i september 2009.

Vilket land har den bästa musiken?

Vi är bäst i världen på musik. Det är inte en åsikt, det är en matematisk bedömning – gjord på ett universitet i Pennsylvania, som Musikindustrin rapporterade om tidigare i höst. Sverige är världens mest framgångsrika musikland – sett till BNP, med Storbritannien som tvåa och USA på tredje plats.

Vilken rappare tjänar mest?

2019 hade rapparen en förvärvsinkomst på 363 800 kronor. Men det stannar inte där. 2020 omsatte Dree Lows bolag cirka sju miljoner kronor. Med andra ord går det riktigt bra.

Vad jobbar en musikproducent med?

Så vad gör en musikproducent egentligen? I mycket pragmatiska termer är en producent en ”projektledare” för inspelning, mixning och mastering processen. Hen har en övergripande vision för musiken, ljudet och målen för projektet och ger ett unikt perspektiv för att inspirera, hjälpa och ibland provocera artisterna.

Vad är en producent musik?

Musikproducenter ansvarar för musikinspelningar, dels konstnärligt, det vill säga hur resultatet ska låta, dels rent administrativt.

Share this post