Trendig

Ar det svart att plugga till rontgensjukskoterska?

Är det svårt att plugga till röntgensjuksköterska?

Man får göra mycket praktik Det blir mycket praktik och mycket hands-on erfarenhet när man läser röntgensjuksköterskeprogrammet. Även om vi läser mycket teori så lära man sig ungefär allt man bör och ska kunna vid praktiken. Så när vi kommer ut så är vi mer än redo!

Vad gör man som röntgensjuksköterska?

En röntgensjuksköterska utför självständigt undersökningar som till exempel skiktröntgen, magnetkamera och CT-scanning. I jobbet ingår också att assistera läkare vid vissa behandlingar, till exempel vid behandling av förträngningar i hjärtats blodkärl genom så kallad ballongvidgning.

Vart kan man plugga till röntgensjuksköterska?

För att bli röntgensjuksköterska läser du vanligtvis röntgensjuksköterskeprogrammet på universitet eller högskola. Det ger dig en kandidat i radiografi och du har även möjlighet att studera vidare på avancerad nivå eller gå vidare inom forskning.

Hur svårt är det att bli röntgensjuksköterska?

Utbildning till Röntgensjuksköterska är på 3 år, heltid och behörighet är: Grundläggande behörighet + Matematik 2, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b. Angående ”hårt konkurrens” – undrar du om det är svårt att komma in på utbildningen eller om det är svårt att få jobb efter utbildningen?

Hur mycket tjänar en röntgensjuksköterska efter skatt?

Den högsta lönen, som röntgensjuksköterska, ligger på 44 300 kr. Hon, för det är en kvinna, återfinns inom kommunal sektor. Närmaste lön för en man inom detta yrke tjänar 44 200 kr.

Vad tjänar en nyexaminerad röntgensjuksköterska?

Medianlönen för de 46 nyutexaminerade röntgensjuksköterskorna som svarat på Vårdfokus första-lönen-enkät är 25 000 kronor i månaden. Alla utom en jobbar inom en region eller ett landsting och medianlönen är samma som för de 487 landstingsanställda sjuksköterskorna som svarat på enkäten.

Share this post