Blogga

Vad firar Finland idag?

Vad firar Finland idag?

Finlands självständighetsdag firas den 6 december. Dagen räknas som landets nationaldag och är flaggdag. Detta datum år 1917 förklarade Finland sig självständigt från Ryssland efter en månadslång process.

Vem bestämmer dagar?

Vem som helst kan faktiskt utropa en ny temadag. Till exempel har temadagar.se runt 450 olika namngivna dagar. Men det är almanacksförlagen själva som bestämmer om dagen ska hamna i kalendrar. Regeln är ofta att det ska finnas ett allmänintresse och att dagen redan har uppmärksammats i medierna ett visst antal år.

Vad finns det för traditioner i Spanien?

Spanska traditioner

  • Att äta vindruvor på nyårsafton. Vindruvor är himmelskt goda, det finns det inget tvivel om.
  • Corrida. Älska det eller hata det, men faktum är att tjurfäktning är en stor del av spansk kultur och tradition.
  • Det spanska jullotteriet.
  • Feria de Abril.

Vad firar man den 6 januari i Spanien?

Barnen får vissa julklappar på juldagen, men de flesta kommer på trettondedag jul den 6 januari och delas enligt sägen ut av de Tre vise männen. Traditionen säger också att barn som inte varit snälla får kol. Vissa större städer har trettonsdagsparader.

Vad firar sverigefinnar?

Sverigefinnarnas dag firas den 24 februari på folklivsforskaren Carl Axel Gottlunds födelsedag. Han föddes den 1796 i Finland och blev en viktig förespråkare för skogsfinnarna som levde i finnskogarna i Sverige.

Vad gör man på Sverigefinnarnas dag?

Sverigefinnarnas dag

Sverigefinska flaggan vid Stockholms stadshus i samband med Sverigefinnarnas dag 2019
Typ temadag
Period 2011–
Anledning Carl Axel Gottlunds födelsedag
Traditioner flaggning med mera

Hur många temadagar finns det?

Varje år firas över 700 temadagar vilket gör att det finns många dagar som du inte visste fanns. Därför finns det med säkerhet flera dagar som du skulle vilja fira eller uppmärksamma.

Share this post