Frågor

Varfor har vi mustasch?

Varför har vi mustasch?

När mustaschen först uppträder i historien är omtvistat. Att raka sig med stenverktyg har varit tekniskt möjligt sedan Neolitikum men kända avbildningar av eller utsagor om mustascher, det vill säga person som rakat sig medvetet för att behålla delar, eller allt ansiktshår på överläppen, före Kristus, är få.

Har betar och mustasch?

Även honan har betar men vanligtvis är hanens längre. I genomsnitt är hanen 300 cm och honan 260 cm lång. Hanen väger omkring 1000 kg (maximal 1700 kg) och honan ungefär 800 kg. Valrossen ser hårlös ut, men har en kort päls.

Vilken mustasch?

”Ett långt, smalt ansikte behöver en mustasch som är tunn till medeltjock och inte för lång eller för framträdande. Håll dig till kortare stilar och tunnare linjer, som Clark Gable-, Chaplin- eller militärmustasch. Undvik vertikala linjer – som hästsko – som förstärker ansiktets längd.”

Varför har man mustasch i november?

Movember är en internationell kampanj för att uppmärksamma manssjukdomar, särskilt prostatacancer. För att symbolisera kampanjen, uppmanas män odla mustasch under november. Under denna period så äger en speciell kamp igång Mustaschkampen. Denna kampanj går ut på att du odlar mustasch från 1-30 november.

Vad tycker ni om mustasch?

Mustasch är manligt, det får killar att gå från pojke till man. Ansiktsbehåring får killar att se äldre ut – både sexigt och vackert! 2. Du kan variera!

När börjar mustasch växa?

Alla har olika skäggväxt, men generellt sett växer skägg ungefär 0,3 mm per dag. Det betyder att det växer 2,3 mm per vecka och 9,2 mm per månad. Visst, det låter lite – men när man pratar skägg så gör faktiskt varje millimeter skillnad. Hur snabbt det växer kan även bero på gener.

Vad menas med No Shave november?

Insamling till förmån för Cancerfonden. Visa ert stöd för cancerforskning genom att inte raka er under November månad!

Share this post