Populära

Vad betyder gemensamma?

Vad betyder gemensamma?

Ordet gemensam är en synonym till kollektiv och homogen och kan bland annat beskrivas som ”som tillhör flera, allmän, ömsesidig”. Ordet används i uttrycket ”gemensam vårdnad” som betyder ”vårdnad om barn av båda föräldrarna (särskilt när de är skilda)”.

Vad betyder gemensam nämnare?

Tal eller annat uttryck som är delbart med samtliga nämnare till ett antal bråk. Ex: Talet 15 är en gemensam nämnare till bråken 1/3 och 4/5. Det är delbart med både 3 och 5.

Vad betyder ordet opus?

Ett opus, som är latin för ”verk”, är ett verk eller ett betydelsefullt alster. Inom musiksammanhang förkortas vanligen op.. Inom den medeltida konsten betecknar det ett särskilt tekniskt förfarande inom arkitektur eller konstindustri, för att åstadkomma en dekorativ verkan.

Vad betyder klappar?

Ordet klappa är en synonym till pulsera och applåd och kan bland annat beskrivas som ”ger en klapp, smeker”. Ordet används i uttrycket ”klappat och klart” som betyder ”helt färdigt”.

Hur räknar man ut gemensam nämnare?

För att räkna ut mgn tar vi alltså och multiplicerar de 5 tvåorna med varandra och gångar sedan detta med 5:an. Mgn blir då lika med 160. För att våra två bråk ska få 160 som nämnare så multiplicerar vi dem med varsitt lämpligt tal.

Vad står MGN för matte?

Den heter minsta gemensamma nämnare och förkortas MGN.

Vad är en resenär?

Resenär betyder ungefär detsamma som passagerare.

Kan man klappa korsord?

Synonymer till klappa

  • slå, smälla, dunka, bulta, banka; applådera; pulsera.
  • ge en klapp, smeka, stryka.
  • (vard.) klappa igen upphöra; klappa ihop bryta samman, kollapsa; klappa till smocka till, slå till, ge en snyting; klappat och klart fullt färdigt, avgjort.

Är det gemensamma korsord?

Synonymer till gemensam

  • som tillhör flera, allmän, ömsesidig, kollektiv.
  • samfälld, förenad, unison.

Share this post