Ny

Vad ar en forvaltningsplan?

Vad är en förvaltningsplan?

Förvaltningsplanen beskriver vilka delar som ingår och hur förvaltning går till och ska skrivas och baseras på systemförvaltningsmodellen. I förvaltningsplanen ingår bland annat: förvaltningens uppdrag. förvaltningen mål.

Vad betyder förvaltningsobjekt?

Vad är ett förvaltningsobjekt? Ett förvaltningsobjekt är ett ansvarsområde som definieras utifrån organisationens huvudprocesser. Ett förvaltningsobjekt innehåller en samling informationstillgångar som förvaltningsobjektet ansvarar för.

Vad är pm3?

pm3 är en de facto-standard som används för att skapa styrbarhet på såväl objekt- som portföljnivå – en naturlig del av en organisations it-governance. Styrning sker genom samverkan och den hållbara struktur som skapas med hjälp av modellen återanvänds för att styra även utvecklingsinitiativ.

När övergår projekt till förvaltning?

När nya behov gör att något behöver ändras så kan nya projekt startas upp för att genomföra detta – eller så sker arbetet i förvaltningen. Tidpunkten för när ett projekt övergår till förvaltning kan styras av att det är ’klart’, men även av att projektpengarna är slut, eller att kalendertiden gått ut.

Varför förvaltningsplan?

Syftet med förvaltningsplanen är att klargöra vad som ska göras i förvaltningsarbetet samt hur förvaltningen ska utföras och styras. Förvaltningsplanen är det operativa styrdokumentet för objektet.

Vad gör man som systemförvaltare?

Systemförvaltare och systemägare har ett gemensamt ansvar för att personuppgifter hanteras med hög säkerhet och följer de lagar och regler som finns inom området. Systemförvaltare har även ett ansvar att tillgängliggöra data i systemet för att kunna nyttjas av flera system om detta är möjligt – dvs. ”öppen data”.

Vad gör en Förvaltningsledare IT?

Man ansvarar för att all information och användarstöd finns tillgänglig. Utbildningsfrågor ligger också på systemförvaltarens bord. Man ansvarar också för att IT-system som redan är igång fortlöpande anpassas till den verksamhet som de ska stödja.

Vad är en Objektspecialist?

Du är drivande i att kartlägga, beskriva och sammanställa behov och deltar i prioriteringsarbetet samt i arbetet med att genomföra förändringar och arbetar tätt tillsammans med enhetens IT-specialister inom området. Akademisk eller motsvarande utbildning som vi bedömer är relevant för arbetsuppgifterna.

Hur gör man en bra överlämning?

Hur gör man en bra överlämning?

  1. Håll överlämningen så tidigt som möjligt efter val så att det inte rinner ut i sanden.
  2. Ha ett fysiskt möte.
  3. Gör överlämningen i små steg.
  4. Skapa en tydlig uppdragsbeskrivning, dvs ett dokument som sammanfattar vad som ska göras, med vem, hur och när, som kan underlätta vid överlämningen.

Vad gör en förvaltningsgrupp?

För varje förvaltningsobjekt finns en förvaltningsgrupp där den objekts- och den system- ansvarige bildar kärnan. Förvaltningsgruppens arbete består bl. a. i att upprätta förslag till förvaltningsplan, bereda beslutsunderlag till styrgruppen, planera och prioritera inom förvaltningsplanen följa upp utfall m m.

Hur mycket tjänar en systemförvaltare?

För en Systemförvaltare är den genomsnittliga månadslönen 46 300 kr per månad. Inom den kommunala sektorn ligger lönen på 43 800 kr och inom den privata sektorn 47 200 kr. För närvarande är det 2020 års lönestatistik som visas. Genomsnittslönen ökade med 1 000 kr (2,21%) från 2019 till 2020.

Vad gör en IT förvaltare?

Arbetet omfattar användarsupport, planering av driftsättningar, felsökning, konfigurering och utredningar med uppgifter som rör uppsättning/konfiguration av tekniska miljöer tillsammans med IT ansvariga och även en del programmering kan också ingå i jobbet.

Vad är pm3 förvaltningsmodell?

Förvaltning i pm3 innebär att kontinuerligt stödja, vidmakthålla, vidareutveckla och tillgängliggöra förvaltningsprodukter för att leverera nytta till olika verksamheter. Resultatet blir en ökad verksamhetsnytta genom att samarbetet mellan verksamheten och IT samverkar gränsöverskridande.

Vad är ett förvaltningsobjekt?

Förvaltningsobjekt. Utgör det som förvaltas, det vill säga verksamhetskomponenter och IT-komponenter formulerade i förvaltningsprodukter, inom ett visst förvaltningsuppdrag.

Vad gör en Förvaltningsledare it?

Share this post