Frågor

Vad ar Skatteregistrerings nummer?

Vad är Skatteregistrerings nummer?

I Sverige används personnummer eller organisationsnummer som skatteregistreringsnummer.

Var hittar jag företagets Tin-nummer?

I Sverige är vårt personnummer vårt TIN-nummer, men i andra länder kan skatteregistreringsnumret bestå av bokstäver eller siffror som varje lands skattemyndighet tilldelar dig som skatteidentifieringsnummer. Du hittar TIN-nummer för olika länder här.

Vad är mitt Utländskt skatteregistreringsnummer?

Skatteregistreringsnumret som även kallas TIN-nummer (Tax Identification Number) får den begränsat skattskyldige av det land där han eller hon har sin skatterättsliga hemvist. Uppgift ska även lämnas om landskod för skatteregistreringsnumret.

Vad är det Skattehemvist?

Skatterättslig hemvist eller skattehemvist innebär att en person betraktas som skatteskyldig i ett land i enlighet med landets lagstiftning.

Vad är mitt Tin nummer Norge?

Det är ett identitetsnummer på elva siffror bestående av födelsedatum och personnummer. Om du är norsk medborgare bosatt utomlands och behöver ett födelsenummer för utfärdande av pass kan du få ett födelsenummer från Norge.

När är man skattskyldig?

Du som är bosatt, vistas stadigvarande eller har väsentlig anknytning till Sverige är obegränsat skattskyldig i Sverige. Det innebär att du ska betala skatt i Sverige för samtliga inkomster, oavsett om de kommer från Sverige eller något annat land. Du anses bosatt i Sverige om du har ditt verkliga hem här.

Vad är TIN skatt?

Vart hittar jag mitt Tin nummer?

De flesta länder utfärdar skatteregistreringsnummer eller TIN. I Sverige används personnummer eller organisationsnummer som skatteregistreringsnummer. Information om utformningen av skatteregistreringsnummer i olika jurisdiktioner/stater finns på OECD:s webbplats som du når genom att klicka här.

Share this post