Rekommendationer

Varfor startades Nike?

Varför startades Nike?

Geoff Hollister var en av de tre som startade det som skulle bli Nike, i den idrottsmiljö med medel- och långdistanslöpning på världselitnivå som då på 1970-talet fanns i Eugene i Oregon på västkusten i USA. De andra var tränaren och skokonstruktören Bill Bowerman och tidigare 800-meterslöparen Buck Knight.

Hur tillverkas Nike?

Sedan 2008 innehåller Nike Air-sulor minst 50 % återvunnet fabriksavfall. Sedan 2020 drivs Nikes alla Air Manufacturing Innovation-anläggningar i Nordamerika med 100 % förnybar vindenergi. Vi återanvänder över 90 % av avfallet från material som används till våra Air-sulor för att göra nya, innovativa dämpningssystem.

Vem gjorde Nike?

Phil Knight
Bill Bowerman
Nike/Grundare

Hur du gör dina egna Nike skor?

Så här gör du:

  1. Gå till NIKEID HÄR.
  2. Leta upp den vara du vill designa själv, tex ett par grymma löparskor som jag.
  3. Sätt igång att välja färger och material.
  4. Klart!
  5. Innan du betalar kan du dela med dig av just din design, antingen till NIKES community eller direkt till dina vänner.

Hur startade Nike?

25 januari 1964Nike / Etablerades

Vad är Nike skor gjorda av?

Skorna är gjorda i syntetmaterial för att de ska väga så lite som möjligt. Nike Tennis Classic har funnits och finns i många färger både vad gäller själva skon och swooshen. Mest känd är ”originalet” som är vit med ljusblå swoosh.

Hur många länder finns Nike i?

ansvar. Nike äger inga egna fabriker, och det är inte lätt att kontrollera hur nästan 750 kontrakterade fabriker i 50 länder sköter sig.

Hur många skor säljer Nike per år?

Den största Nike-affären i världen ligger på Oxford Street i London och är över 12 000 kvadratmeter stor. Företaget säljer närapå en miljard produkter varje år. Det handlar då inte bara om skor, utan även om till exempel basketbollar, pannband och andra produkter.

Vart tillverkas alla Nike skor?

Omkring 620 000 människor arbetar med tillverkning av Nikeprodukter världen över. Majoriteten är kvinnor under 25 år. Över 75 procent av dessa arbetar i Asien, mestadels i Kina, Thailand, Vietnam, Korea och Malaysia. Enligt Nike står man fortfarande inför flera utmaningar.

Har Nike garanti?

Med giltigt inköpsbevis kan defekta eller skadade produkter returneras inom två år efter datum för beställning, leverans eller köp i butik. Vissa Nike-produkter har särskilda, skriftliga garantier. Läs på etiketten, märket eller garantisedeln för uppgifter och returinformation.

Har Nike fri retur?

När du shoppar på Nike.com eller i Nike-appen ger vi dig 30 dagar för att testa dina produkter, så du kan returnera produkter (vissa undantag gäller) oavsett anledning inom 30 dagar. Det gäller specialdesignade Nike By You-sneakers. Och kom ihåg, returer är alltid kostnadsfria för Nike-medlemmar.

Vilket år grundades Nike?

25 januari 1964, Eugene, Oregon, USANike / Grundades

Share this post