Rekommendationer

Vilka material ar mascara gjord av?

Vilka material är mascara gjord av?

I de flesta fall består mascara av vax från olika växter, till exempel karnaubavax eller bivax. Dessa förbättrar mascarans fäste och bidrar till att skapa fylliga fransar. Mascara innehåller också oraffinerad olja som solrosolja eller ricinolja.

Vad ska man göra med en torr mascara?

Om din mascara har torkat ut kan du hälla några ögondroppar eller rengörande ansiktsvatten i tuben. Produkterna får samma funktion som vatten, och kan spä ut kosmetikan en aning. Du kan också placera mascaratuben i en mugg varmt vatten. Efter några minuter bör mascaran återfå sin ursprungliga konsistens.

Hur många lager mascara?

Du applicerar för många lager Fler lager än ett gör dock att fransarna får mer volym, men två lager räcker bra för att få till fylliga och långa fransar.

Hur tillverkas en mascara?

Mascara tillverkas enligt samma princip idag som för 100 år sedan: Färgpigment rörs ut i ett fast eller salvigt medium. Skillnaderna består i att man idag kan mala, sila och filtrera allt i mycket mindre partiklar samt i lösningsmedlen som gör att dagens mascaror sitter bättre.

Får mascara under ögonen?

Har du problem med att mascaran kladdar av sig på och under ögonen under dagen? Det beror ofta på att man har oljiga ögonlock. Lös problemet genom att applicera lite löst puder på och runt ögonen innan du lägger på din mascara.

Hur länge kan man ha en mascara?

Precis som all annan makeup är mascaran gjord för att hålla länge, och det är ytterst ovanligt att en gammal mascara ger några problem (annat än möjligen klumpiga fransar). Men det ÄR en flytande produkt som används nära ögat, så efter tre-sex månader bör du slänga den.

Kan man böja fransarna efter mascara?

Böj aldrig efter att du målat mascara, det kan leda till att fransarna går av. Tycker du att det är knepigt att få till ett varaktigt resultat? Prova att föna några sekunder på ögonfransböjaren så att den blir lite ljummen, värmen kan hjälpa till att få varaktigt böjda fransar!

Vilken Sensai mascara är bäst?

Sensai Mascara 38 C Volumishing “Den här mascaran ger perfekta fransar, helt separerade och superlånga på ett enda drag. Sitter dessutom som berget (upp till 38 grader) så perfekt inför sommaren eller solsemestern. Tas enklast bort med hjälp av rikligt med varmt vatten och en bra rengöring.”

Hur undviker man mascara under ögonen?

Share this post