Rekommendationer

Vilket Tennisrack ska man ha?

Vilket Tennisrack ska man ha?

Rackets vikt kan nämligen påverka såväl kraft, kontroll, stabilitet och skaderisk. Ett seniorracket rekommenderas vara från 274 g upp till 340 g, där standardvikten för herr är cirka 300 g och kvinnor från 274 g upp till 300 g. Racket över 300 g rekommenderas främst för de mer erfarna spelarna med mycket kraft.

Hur ofta ska man byta tennisracket?

Det finns inga fastställda och bestämda kriterier för när du ska byta ut ditt tennisracket. Om racketen tas om hand och inte har några sprickor kan det hålla i flera år. Det enda skälet till att en racket ska bytas beror på ramskador eller för att du vill ha andra specifikationer och annan prestanda.

Hur ska man hålla tennisracket?

Det är Semi-Western – greppet som det blir mycket spinn (topspin) på och ger bättre kontroll. I serve, volley, smash används continentalgreppet eller hammargreppet om man nu vill säga det. Man håller helt enkelt samma grepp som på en hammare.

Hur stort får ett tennisrack vara?

Normalt är storlekar mellan 85 och 110 kvadrattum (548–710 cm2). De allra största racketarna (oversize eller supersize) ger visserligen stor kraft i tillslaget av bollen, men erbjuder mindre bollkontroll.

Var köpa tennisracket?

Läs gärna vår guide eller kontakta oss om du är osäker. Vi marknadsför tennisracket från varumärken som ex. Wilson, Babolat, Head, Prince, Yonex och Dunlop. Här kan du köpa tennisracket som passar motionärer, elitspelare, barn och juniorer.

När ska man stränga om tennisracket?

Vi rekommenderar att man byter och strängar om sina racketar oavsett om senan har gått av. Med tiden så förlorar senorna trycket och med det kontrollen. Vi tycker att man bör stränga om sin racket minst en gång i kvartalet.

Hur ofta ska man stränga om racket?

Det finns en bra tumregel när det kommer till att stränga om ditt tennisracket. Under ett år bör du stränga om ditt racket det antal gånger du spelar på en vecka. Så om du spelar fyra gånger i veckan, då bör du stränga om racket fyra gånger per år.

Hur mycket ska ett tennisrack väga?

Tumregeln är att 300 gram är standard för ett herracket, men det går bra att välja plus minus 10 gram. Lättare än så är för nybörjarherrar, och tyngre är ett avancerat racket för den duktiga spelaren. Tennisacketar som väger mindre än 290 gram är främst tänkta för kvinnor och juniorer.

Vad är tennisracket gjort av?

Sedan mitten på 1980-talet tillverkas racketramarna av olika typer kompositmaterial bestående av härdplast armerad med kolfiber (oegentligt kallad grafit) och ofta med inslag av glasfiber och exempelvis kevlar, titan, bor eller zirkonium.

Share this post