Rekommendationer

Hur blir man av med slemsacksinflammation i hoften?

Hur blir man av med slemsäcksinflammation i höften?

I vanliga fall läker en slemsäcksinflammation av sig själv och kräver ingen läkarvård. Ibland kan dock inflammationshämmande medicin krävas för att svullnaden ska gå ner. En annan behandlingsform vid bursit är att undvika överbelastning och tryck, så viss vila kan förespråkas.

Hur behandlas bursit?

Bursit behandlas genom punktering av bursan, ibland med tilläggsinjicering av kortison. Tömningen av vätskan är också i behandlande syfte. Symtomen minskar när trycket lättar och rörligheten blir bättre.

Vad beror slemsäcksinflammation på?

De är små vätskefyllda säckar som sitter runt skelett och senor. Deras uppgift är att fungera som ett skydd och stötdämpare för skelettet och senorna vid belastning. Vid överbelastning eller om slemsäcken utsätts för ett kraftigt slag kan slemsäcken irriteras och en slemsäcksinflammation, bursit, kan uppstå.

Hur botar man slemsäcksinflammation i hälen?

Irritationen av slemsäcken på baksidan av hälen försvinner oftast efter några veckor om du byter till skor som inte trycker mot hälen. Ibland kan du också behöva ändra träningsmetoder under en period eller vila.

Var sitter Slemsäckarna i höften?

Bursit höft (Bursae trochanterica) På utsidan av höften, mellan en del av lårbenet som kallas trochantern, och muskelsenorna som löper på utsidan av den, ligger bursae trochanterica. Denna slemsäck kan bli inflammerad om det uppstår friktion / överbelastning mellan senorna och lårbenet.

Var i kroppen finns Slemsäckar?

Du har slemsäckar på många ställen i kroppen runt leder och senor. De är små vätskefyllda påsar som har till uppgift att skydda lederna och underlätta rörelserna. Slemsäckarna kan bli irriterade om en led eller sena överbelastas, eller om de utsätts för ett långvarigt tryck.

Hur får man bort Trochanterit?

Trokanterit behandlas främst genom att avlasta den drabbade höften, och genom anpassade stretch- och styrkeövningar. Avlastningen kan göras med olika hjälpmedel och genom att avstå från aktiviteter som belastar. Smärtlindring kan också behövas för att undvika att du snedbelastar kroppen på grund av smärta.

Hur undvika slemsäcksinflammation?

Du bör försöka undvika all belastning på slemsäcken om orsaken till besvären är ett långvarigt tryck. Är orsaken överbelastning bör du minska belastningen på leden eller senan. Men det är ändå bra att fortsätta röra på leden utan att belasta den. Du kan ta receptfria smärtstillande läkemedel om du har mycket ont.

Share this post