Rekommendationer

Vilket ar flyttade Kristianstadsbladet till Nya Boulevarden 4?

Vilket år flyttade Kristianstadsbladet till Nya Boulevarden 4?

en målareverkstad och en bleck- och plåtslagareverkstad. Direktör Anton Larsson var delägare i Kristianstadsbladet och 1934 installerade denna tidning en press i den stora gårdsbyggnaden och året därpå flyttade tidningen till hörnhuset vid Nya Boulevarden. Delägare och chefredaktör var Sven Olofson.

Hur länge har Kristianstadsbladet funnits på Nya Boulevarden 4?

Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet
Publikationstyp Morgontidning
Grundad 1856
Land Sverige
Huvudkontor Nya Boulevarden 4, Kristianstad

När byggdes Nya Boulevarden 4 Kristianstad?

Under 1950- och 1960-talen företogs ändringsarbeten i polishuset och 1983 gavs bygglov för ombyggnad av vinden i det då f.d. polishuset. Tidigare tomt nr 4. Denna tomt utgjordes av dels äldre tomtmark, dels efter stadsvallens rasering på 1850-talet nyvunnen tomtmark.

När bildades Kristianstadsbladet?

Nätupplagan – kristianstadsbladet.se – utkom första gången i juli 2001. Tidningens spridningsområde är nordöstra Skåne med Kristianstad i centrum, med lokalredaktioner i Bromölla, Östra Göinge och Hässleholm. Kristianstadsbladet har funnits i Kristianstad sedan den 20 september 1856.

När startade Kristianstadsbladet?

När blev Kristianstad en stad?

Stadsprivilegier utfärdades först 1622. Under åren 1617-1628 byggde Christian IV stadens dyrbaraste klenod, Heliga Trefaldighetskyrkan. Den imponerande kyrkobyggnaden har beskrivits som Nordens skönaste renässanstempel.

När byggdes Kristianstad?

Anläggningsbrevet utfärdades 1614, men själva stadsprivilegierna först 1622, då staden även fick stapelstadsrätt. För att gynna Kristianstad upphörde både Vä och Åhus att vara städer vid Kristianstads grundande.

När bytte Kristianstadsbladet adress?

Redan 1859 bytte Christianstads-Bladet titel, till Nya Christianstads-Bladet och 1866 var det dags igen, nu för Nyare Kristianstadsbladet. Utgivare då blev den kände baptisten och emigrantagenten K. J. M. Möllerswärd, men den politiska kursen hade lagts om tidigare än så.

Vad har hänt i Kristianstad?

En man född 94 blvit knivskuren i samband med ett bråk i centrala Kristianstad. Skadeläge okänt och mannen är förd till sjukhus. Platsen är avspärrad och ska undersökas av kriminaltekniker. Kort efter händelsen stoppades en bil och flera personer är frihetsberövande misstänkta för att ha varit inblandade i händelsen.

Vem äger Kristianstadsbladet?

Kristianstadsbladets ägare Gota Media planerar att ingå ett nytt strategiskt partnerskap med Bonnier News Local.

Vad kallas Kristianstad i folkmun?

I folkmun kunde staden ibland omnämnas som ”den skånska adelns vinterpalats”. Det var under vintertid som den skånska godsägaradeln flyttade in från kalla och dragiga slott till representativa lägenheter i Kristianstad.

När grundades Vä?

Del av tätorten Kristianstad
Grundad 1100-talet (?)
Tidszon CET (UTC+1)
– sommartid CEST (UTC+2)

Share this post