Rekommendationer

Maste man torka fron innan plantering?

Måste man torka frön innan plantering?

Det första är att plocka ut fröna från fruktköttet och låta dem torka på hushållspapper. Om du planterar de här fröna i din trädgård kan det ta ett bra tag innan de börjar gro. Det beror på att fröna har ett yttre lager som hindrar dem från att gro snabbt. Det här lagret behöver lösas upp innan fröet kan gro.

Kan man Fröså agapanthus?

Att fröså Agapanthus är enkelt. Det är också lite spännande eftersom man inte alltid vet exakt vilken färg blomman kommer att få. Frösådda plantor kan få allt från mycket ljust blå blommor, via olika blå och lila nyaner till mörkaste blått. Det är ganska enkelt att samla frö från överblommade fröställningar.

Var köper man Afrikas blå lilja?

Afrikas blå lilja Agapanthus africanus 40xØ17cm – köp på HORNBACH.se.

När så Afrikas Lilja?

Antal:

Portionsmängd: 10 frö
Växtläge: sol
Höjd: 75 cm
Färg: Blå
Såtid: jan-maj/aug-dec

Varför torka frön?

Torka och förvara fröer Glöm inte att märka dem, det är lätt att man glömmer vilket som innehåller vad. Fröerna ska vara riktigt torra innan du lägger dem i kuvertet. De kan behöva ligga och torka i flera veckor. Om de förvaras fuktigt blir hållbarheten sämre och de kan t o m mögla.

När ska man börja sätta Tomatfrön?

Eftersom vår varma sommarperiod är så pass kort behöver tomater alltid förodlas. Det betyder att du sår dem i kruka inomhus redan i februari eller mars för att ge dem ett försprång när det är dags att plantera om dem utomhus. Utbudet av tomatsorter är brett och olika sorter odlas på lite olika sätt.

Hur Vinterförvarar man Afrikas blå lilja?

Den vintergröna Afrikas blå lilja ska stå ljust under vilan, medan klockagapantus kan övervintras mörkt. Hoppas att du låtit plantorna stå ute så länge som möjligt nu under hösten, skyddade mot tillfällig frost och väta, så att de torkat upp inför vintervilan. Under vintervilan vattnar du väldigt sparsamt, knappt alls.

När ska man ta fram Afrikas blå lilja?

På våren är det är dags att ta fram dina afrikas blå lilja några veckor före utplacering, klipp bort eventuella torra blad och städa upp på jordytan. Ställ fram dem på en ljus och något varmare plats, cirka 18-20 grader. Snart börjar det komma nya blad igen.

Share this post