Ny

Hur vet man vilken vagn som ar Obokad?

Hur vet man vilken vagn som är Obokad?

Vagn 2, den mittersta är i regel obokad. Då tänker lekmannen “jamen, då måste det ju vara smartast att stå nånstans på mitten av plattformen”. Pendlarproffset säger: “fel, fel, fel, fel”. Störst chans att få en schysst sittplats är nämligen att gå in i den främre dörren i vagn 3.

Vart ska jag stå SJ?

I appen har vi en funktion där du kan se vagnläge. Den visar var på perrongen du ska stå för att hamna nära din vagn, när tåget ankommer till stationen….Vad krävs för att kunna använda funktionen?

  • Du behöver en biljett i appen.
  • Resan ska göras med ett SJ Snabbtåg.
  • Du behöver ha GPS-mottagning.

Vad betyder Vagnsordning?

Vagnsordningen räknas upp från den yttre motorvagnen (med strömavtagare på taket). Ett tågset består av två (2) eller tre (3) vagnar där vagn ett (1) är motorvagnen och vagn tre (3) är manövervagnen. Numreringen räknas sedan upp från varje lok och som att varje tågset har tre vagnar.

Vad kostar platsbiljetter interrail?

Vad kostar platsreservationer? Priser för platsbokning ligger oftast mellan €1 – €10 för en andraklass-biljett på ett vanligt dagsltåg. I vissa länder kan platsreservationerna kosta lite mer, specifikt på tågen i Frankrike, Italien och Spanien.

Vilka tåg ställs in?

Trafikverkets beslut gäller fjärrtåg, regionaltåg, pendeltåg och godståg från lördag klockan 14.00 till och med söndag klockan 04.00. Enligt myndigheten har man aldrig tidigare behövt ställa in så här många avgångar på grund av sjukdomsfall inom personalgruppen.

Åt vilket håll går tåget?

När tåget kör finns det krav på att det ska ha vitt ljus framåt och rött bakåt, men så länge det står still finns inget sådant krav och det är inte säkert att eventuella lampor stämmer överens med hur tåget senare ska gå.

Vart går SJ Snabbtåg?

Sveriges mest populära tåg! Utmärkande för snabbtåget är dess unika förmåga att luta i kurvorna, vilket gör det till Sveriges snabbaste. Rullar från Sundsvall i norr till Köpenhamn i söder.

Hur hittar man sin plats på tåget?

Om du brukar strunta i att reservera en sittplats när du reser med tåg finns nu en digital tjänst som hjälper dig i letandet efter obokade platser. Tjänsten testas just nu mellan Stockholm och Göteborg. Det är många tågresenärer som väljer att resa utan att ha en bokad sittplats.

Var i tåget?

Nu blir det lättare att hitta din vagn Nu har vi lanserat vår efterlängtade lösning som i appen talar om var på perrongen du ska stå när tåget rullar in. Funktionen har kunnat utvecklas tack vare alla resenärer som under tävlingen Den Stora Skyltjakten hjälpte till att samla in koordinatorer för vagnlägesskyltarna.

Share this post