Frågor

Nar hanger man krans pa dorren?

När hänger man krans på dörren?

Starta med ett blankt ark – ta bort allt som står vid dörren innan du börjar pynta. Använd trekanstprincipen: Ett högt element i mitten, som en krans på dörren och lägg till lägre element på sidorna.

Hur man gör en Höstkrans?

För att få kransen så jämn som möjligt forma små buketter av frökapslar, blad och blommor och fäst omlott på halmstommen genom att linda ståltråden runt stjälkarna. Det bästa är att jobba med mindre buketter och sedan binda fast dem systematiskt runt kransen.

Varför krans på dörren?

Dörrkransen hängdes förr upp som en inbjudan till julens ande för att träda in och sprida lycka i hemmet. Kransen skulle samtidigt skydda hemmets ingång från andar med ont uppsåt. Traditionen med krans på dörren lever kvar och hälsar oss idag välkomna under juletid!

Hur gör man en Kransstomme?

Du kan även göra stommen till en höstkrans själv. Lämpligt material är exempelvis pilgrenar, klätterväxter eller tidningspapper. Väljer du att skapa en stomme av tidningspapper, placerar du flera tidningssidor ovanpå varandra i solfjädersform och tvinnar till en sträng. Strängen får automatiskt formen av en krans.

Hur gör man en Höstkrans med löv?

Så gör du en höstkrans av lönnlöv:

  1. Du behöver massor av lönnlöv!
  2. Gör små buketter av 6-8 lönnlöv.
  3. Fäst ihop med tunn ståltråd.
  4. Gör minst 20 buketter.
  5. Klipp av en lång bit ståltråd.
  6. Fäst den ordentligt i första buketten och fortsätta att fästa buketterna omlott.
  7. Skapa en böjd form med hjälp av ståltråden.

Hur gör man en Lövkrans?

Lövkrans – gör så här: 1) Börja med att vira fast den tunna ståltråden runt galjens topp. 2) Gör små buketter av ett par löv och några kvistar ljung. 3) Vira ståltråden runt buketten och runt galjstommen.

Vad kan man göra av tallkottar?

Gå ut tillsammans och plocka ett lass med kottar. Vill ni måla kottarna behöver de torka innan ni börjar pyssla. Det absolut bästa redskapet när man skall pyssla är en limpistol….Det här behöver du:

  1. Kottar och små pinnar.
  2. Piprensare, rullögon och röda små pomponer.
  3. Lim.

Hur mycket granris till en krans?

Linda och knyt hårt med spoltråd (spoltråd är en tunn järntråd, som köps på spole). Klipp till kvistar av det material du valt. Längden på kvistarna kan variera beroende på storleken på kransen men ungefär 10 cm långa kvistar är ofta lagom.

Hur gör man krans av lingonris?

Binda en julkrans av lingonris Tog gren för gren och snurrade tunn bindtråd (tunn ståltråd) längs med stammarna och försiktigt mellan bladen. De små sidogrenar som fanns knipsade jag bort. Ville bara ha raka stänglar. När jag fått den längd jag önskade band jag ihop med samma bindtråd.

Share this post